Ξένες ταινίες

Η τελευταία λεγεώνα (The last legion)
STAR, 22.00

Συμπαθητικός και αρκετά ψυχαγωγικός συνδυασμός του ομότιτλου μυθιστορήματος του Βαλέριο Μανφρέντι με ιστορικά γεγονότα, παρακολουθεί την προσπάθεια του στρατηγού Αυρήλιου (Κόλιν Φερθ) να προστατεύσει τον 12χρονο Ρωμύλο Αύγουστο στη Ρώμη, το 476 π.Χ. Σκηνοθεσία: Νταγκ Λέφλερ. (Αγγλία / Ιταλία / Γαλλία, 2007, 90’)

Αθώες και ένοχες (Les meurtrieres)
NEPIT, 22.00

Δυο νεαρές γυναίκες (Χάντε Κόντζα, Σελίν Σαλέτ) που νοσηλεύονται σε ψυχιατρικό ίδρυμα κουβαλώντας διαφορετικά ψυχολογικά βάρη η κάθε μία, αποφασίζουν να το σκάσουν και περιπλανώνται αβοήθητες στη γαλλική επαρχία έχοντας ως όπλα δυο μαχαίρια. Σκηνοθεσία: Πατρίκ Γκρανπερέ. (Γαλλία, 2006, 97’)

Ξένη σειρά

Raccontami (θυμάμαι)
ΝΕΡΙΤ, 14.00

Η σύζυγος του Γκουίντο, η Καρολίνα επιστρέφει στη Ρώμη γνωρίζοντας ότι είναι έγκυος. Αυτό δεν επιτρέπει στον νεαρό να τα ξαναβρεί με την Τίττι. Εκείνη την πείθει ο συμφοιτητής της Ερνέστο να ενωθούν σε μια ένωση πνευματική κι αναγγέλλει αυτόν τον παράξενο αρραβώνα στην οικογένειά της. Το σπίτι του Γκουίντο και της Καρολίνα είναι έτοιμο κι ο Αντρέα θα ήθελε και για τη δική του οικογένεια ένα διαμέρισμα σε ακριβή συνοικία. Του το προτείνει η Σοφία που γνωρίζονται από το κλαμπ του τένις χωρίς ο Αντρέα να μπορεί να φανταστεί τη σχέση της με τον Λίβιο Σαρτόρι, ορκισμένο εχθρό του πατέρα του και αποφασισμένο να κάνει στον Αντρέα ότι δεν κατάφερε να κάνει στον Λουτσιάνο.