Ο διάσημος κωμικός ηθοποιός του Χόλιγουντ Ρόμπιν Ουίλιαμς βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη βόρεια Καλιφόρνια με την αστυνομία να εκτιμά από τις πρώτες ενδείξεις που διαθέτει ότι ο θάνατος προήλθε από αυτοκτονία.

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς ήταν 63 ετών.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον ιατροδικαστή που πήγε στο σπίτι του ηθοποιού, μεταδίδουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία, «η οποία προκλήθηκε από ασφυξία απόρροια αυτοκτονίας».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο προσωπικός βιογράφος του επιβεβαιώνεται ότι ο Ρόμπιν Οίλιαμς «πάλευε με μια σοβαρή μορφή κατάθλιψης το τελευταίο διάστημα». Σημειώνεται επίσης ότι «είναι μια τραγική και ξαφνική απώλεια. Η οικογένεια ζητά σεβασμό για την ιδιωτική τους ζωή κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης στιγμής».

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, ο οποίος έχει δώσει προσωπική μάχη με τον εθισμό κατά το παρελθόν, είχε εισαχθεί παλαιότερα σε ένα κέντρο αποκατάστασης στη Μινεσότα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του.

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς είχε κερδίσει το Όσκαρ για τοGood Will Hunting(Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ).

To συγκινητικό τελευταίο tweet του Ρόμπιν Ουίλιαμς

Η τελευταία ανάρτηση του 63χρονου ηθοποιού στο Twitter ήταν ένα συγκινητικό μήνυμα για τα 25α γενέθλια της κόρης του, 11 ημέρες προτού εκείνος πεθάνει. «Χρόνια πολλά κυρία Ζέλντα Ράε Ουίλιαμς… Ενός τετάρτου του αιώνα σήμερα αλλά πάντα η δικιά μου…» έγραφε και το συνόδευε από μιαπαλιά φωτογραφία του στο Instagramμε τη μικρή τότε κόρη του.



Μεγάλη συγκίνηση από τον ξαφνικό θάνατό του

«Μπήκε στη ζωή μας σαν εξωγήινος και κατέληξε να αγγίξει κάθε πτυχή του ανθρώπινου πνεύματος. Μας έκανε να γελάσουμε, να κλάψουμε. Πρόσφερε το αστείρευτο ταλέντο του με γενναιοδωρία, ιδίως σε όσους το είχαν περισσότερο ανάγκη». Με αυτά τα λόγια οΜπαράκ Ομπάματίμησε τον διάσημο κωμικό Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο θάνατος του οποίου προκάλεσε συγκίνηση σε όλο τον κόσμο.

Ο σκηνοθέτηςΣτίβεν Σπίλμπεργκδήλωσε: «Ο Ρόμπιν ήταν μια καταιγίδα κωμικής διάνοιας και το γέλιο μας ήταν η βροντή που την κρατούσε ζωντανή. Ήταν φίλος και δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε.»

Οδύνη και έκπληξη εξέφρασε ο επίσης διάσημος κωμικόςΣτιβ Μάρτιν,ο οποίος είχε παίξει μαζί με τον Ουίλιαμς στο Μπρόντγουέι το 1988 στο έργοΠεριμένοντας τον Γκοντό.

Συγκλονισμένη η τηλεπαρουσιάστριαΈλεν ντε Τζενέρις:«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Έδωσε τόσα πολλά σε τόσους πολλούς ανθρώπους.»

ΟΤζον Τραβόλταδήλωσε: «Δεν είχα γνωρίσει πιο γλυκό και λαμπρό άνθρωπο από τον Ρόμπιν. Η αφοσίωσή του στο να μας κάνει να νιώθουμε καλά, δεν έχει προηγούμενο. Μας αγαπούσε και τον αγαπούσαμε».

Ένα tweet δεν είναι αρκετό για να περιγράψει το μεγαλείο της καρδιάς και της ψυχής του Ρόμπιν. Τον γνώρισα όταν ήμουν 13 και μεγάλος θαυμαστής του. Και εκείνος ήταν πολύ ευγενικός. Τον είδα να είναι ευγενικός με κάθε θαυμαστή του» δήλωσε ο ηθοποιόςΜπεν Στίλερ.