«Αδιάντροπη» και «επικίνδυνη» χαρακτήρισε τουρκάλα αρθρογράφο και ανταποκρίτρια του Economist ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης την Πέμπτη προκαλώντας την άμεση και σκληρή αντίδραση της διεύθυνσης του βρετανικού περιοδικού.

«Είσαι μια αδιάντροπη και επικίνδυνη γυναίκα μεταμφιεσμένη σε κατ’ όνομα δημοσιογράφο», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός αναφερόμενος στην Αμπερίμ Ζαμάν η οποία την προηγουμένη είχε ρωτήσει στη διάρκεια συνέντευξης τον αρχηγό της αντιπολίτευσης «αν μια μουσουλμανική κοινωνία μπορεί να επικρίνει την κυβέρνηση».
«Σου έδωσαν ένα στιλό κι εσύ γράφεις μια στήλη σε εφημερίδα», αναφώνησε σε έξαλλη κατάσταση ο κ. Ερντογάν. «Είσαι καλεσμένη σε κανάλια του συγκροτήματος Ντογκάν και βρίζεις μια ολοκληρωτικά μουσουλμανική κοινωνία». Το συγκρότημα Ντογκάν ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του τουρκικού Τύπου και ο ιδιοκτήτης του Αιντίν Ντογκάν βρίσκεται μονίμως στα μαχαίρια με τον τούρκο πρωθυπουργό.
Η αντίδραση της διεύθυνσης του Economist ήταν ακαριαία. Η Αμπερίμ Ζαμάν είναι ανταποκριτής του περιοδικού επί 15 χρόνια, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:«Υποστηρίζουμε πλήρως την ίδια και τις ανταποκρίσεις της» και καταλήγει: «Δυστυχώς, στην Τουρκία υπό τον κ. Ερντογάν η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία».