Μετά το τελευταίο τεχνολογικό του «λίφτινγκ» ο Asimo, το ανανεωμένο ανθρωποειδές της Honda διαθέτει ανεπτυγμένη νοημοσύνη αλλά και δεξιότητες. Πλέον μπορεί να τρέχει, να χοροπηδάει και να χρησιμοποιεί τη νοηματική γλώσσα για να επικοινωνεί.

Το πρώτο ρομπότ Asimo «γεννήθηκε» το 2000 και το όνομά του σημαίνει για την ακρίβεια Advanced Step in Innovative Mobility. Σκοπός του ιαπωνικού κολοσσού ήταν η δημιουργία ενός ρομποτικού βοηθού-διασώστη, για άτομα που χρειάζονται βοήθεια όπως π.χ. ηλικιωμένοι, τραυματίες κ.ά.

Νοημοσύνη και επικοινωνία

Χάρη στην ακόμα πιο προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη – που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Βέλγιο – η τελευταία έκδοση του Asimo, είναι σε θέση να προσαρμόζει τις κινήσεις του ανάλογα με το τι συμβαίνει γύρω του. Επιπλέον, το ύψους 1,30μ. ανθρωποειδές μιλάει τη νοηματική.

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπει κανείς τα αποτελέσματα της έρευνας της Honda γύρω από τη διάδραση ανθρώπου-ρομπότ, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το κόστος του Asimo θα πρέπει να πέσει σημαντικά, για να καταφέρει μπει στα νοικοκυριά» σχολιάζει από την πλευρά της η διευθύντρια της εταιρείας Silicon Valley Robotics, Αντρα Κέι.

Η ίδια μάλιστα θεωρεί ότι πιο μικρά ρομπότ θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ταχύτερα.