Παράθυρο απασχόλησης για 50.000 νέους ανέργους ανοίγει πρόγραμμα που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ.

Η σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας έχει ήδη υπογραφεί και εντός των ημερών αναμένεται να οριστικοποιηθούν και οι προτάσεις από τους φορείς που θα τρέξουν το πρόγραμμα.

Σκοπός της νέας αυτής δράσης είναι η είσοδος στην αγορά εργασίας των νεοεισερχόμενων ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων με την τοποθέτησή τους σε θέσεις πρακτικής άσκησης που θα προσφέρουν επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Μεταξύ των ειδικών στόχων, είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των νέων μέσω ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, η ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών μέσω ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και η ενεργοποίηση των μακροχρόνια άνεργων και των ατόμων

Ειδικότερα, από τις θέσεις οι 12.000 αφορούν νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών και οι 38.000 νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών. Βασική προϋπόθεση για να πάρει μέρος κάποιος στο πρόγραμμα είναι να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνει επίδομα ανεργίας ή όχι.

Στο πλαίσιο της δράσης περιλαμβάνεται πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες κυρίως δεξιότητες, πρακτική άσκηση των ωφελούμενων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελούμενων καθ’ όλη της διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας συνολικά η διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης και της πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις αναμένεται να διαρκέσει περίπου 1 έτος.