Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώσει 120 βουλευτικές ψήφους για να προκαλέσει δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ», η κυβέρνηση απαντά: «Προειδοποιούμε ότι οποιοδήποτε σαμποτάζ σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, των ελλήνων πολιτών και της ίδιας της επιχείρησης θα χρεωθεί προσωπικά στον κ. Τσίπρα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το μεσημέρι της Πέμπτης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη εμφανίστηκε να ρίχνει τους τόνους απέναντι στη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ (αν και επανέλαβε ότι εξετάζεται το μέτρο της επιστράτευσης) και εξαπέλυσε τα βέλη της κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν υπάρχει θέμα ΔΕΗ, υπάρχει θέμα ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει καταστήσει προσωπικά υπεύθυνο τον κ. Τσίπρα για οποιαδήποτε δολιοφθορά εις βάρος της ελληνικής οικονομίας.

Η Σοφία Βούλτεψη εξέφρασε την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας κλιμακώνει τη στάση του στο θέμα της ΔΕΗ για εσωκομματικούς λόγους, δηλαδή προκειμένου να δημιουργήσει ενιαίο μέτωπο για ένα ζήτημα μέσα στο κατακερματισμένο κόμμα του.