To «Σχολείον της Αθήνας», το Σχολείο της Ειρήνης Παπά, στην οδό Πειραιώς 52, στο Μοσχάτο, περνάει στα χέρια του Εθνικού Θεάτρου ως το 2027. Η νέα αυτή επέκταση της πρώτης σκηνής της χώρας είναι αποτέλεσμα της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ της ΕΤΑΔ, του ΚΕΤΘΑ (Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Θεάματος Ακροάματος-Ειρήνη Παπά) και του Εθνικού για να φιλοξενηθούν παραστάσεις και ποικίλες δράσεις.
Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης, τόνισε ότι πρόκειται για μια «ιστορική στιγμή». Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «παραδίδουμε στις τωρινές και στις μελλοντικές γενιές καλλιτεχνών ένα χώρο οκτώ στρεμμάτων, από τους ωραιότερους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το όραμα της Ειρήνης Παπά συνεχίζεται και διασφαλίζεται από το Εθνικό Θέατρο, το οποίο θα συνεργαστεί με το ΚΕΤΘΑ για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του χώρου και της ευρύτερης περιοχής. Δημιουργούνται, επίσης, θέσεις εργασίας καλλιτεχνικού και λοιπού προσωπικού σε μια περίοδο που η ανεργία υπονομεύει την ενότητα της κοινωνίας».

Μέσα στα σχέδια του Σωτήρη Χατζάκη είναι να μεταφερθεί εκεί και ένα τμήμα, τουλάχιστον, της Δραματικής Σχολής του Εθνικού καθώς και τα τμήματα αρχαίου δράματος και σκηνοθεσίας, που αν και έχουν ανακοινωθεί, έχουν μείνει στα χαρτιά….