«Δεν νομίζω. Ο κ. Καραμανλής, από την εντύπωση που έχω, δεν ενδιαφέρεται και το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι ένα αξίωμα που τον έλκει. Επομένως, κάθε συζήτηση είναι περιττή» ξεκαθάρισε ο Ευάγγελος Αντώναρος μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5.{{{ audio1 }}}

Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του πρώην πρωθυπουργού, καθώς η πρόταση έγινε εν αγνοία του, λέγοντας: «Ορισμένοι από τους παλιούς συνεργάτες στις κυβερνήσεις του δήλωσαν δημόσια, από σεβασμό ή εκτίμηση, ότι θα ήταν ο καταλληλότερος. Όταν, όμως εκφράζονται τέτοιες απόψεις, δεν θα ήταν κακό να ερωτάται και ο ίδιος…».

Για το μνημόνιο και τη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ

«Η μεγάλη αγωνία είναι για την έκβαση της μεγάλης δικαστικής διερεύνησης και απορώ γιατί σπεύδουν να την προδικάσουν, ενώ όλοι οι άλλοι λέμε να την περιμένουμε και είμαι βέβαιος ότι θα κάνει η Δικαιοσύνη τη δουλειά της. Γιατί λοιπόν τέτοιος πανικός και εκνευρισμός, με δύο ανακοινώσεις, και από τον κ. Παπανδρέου και από το ΠΑΣΟΚ; Με τον κ. Παπακωνσταντίνου, μας οδήγησαν συνειδητά, αρχικά με την απραξία τους, συνειδητά στην αγκαλιά του ΔΝΤ και της τρόικα… Αυτή η κυβέρνηση που αποτελείται με κορμό τη Ν.Δ., αλλά συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ, απ’ ό,τι διαβάζω, έχει στόχο να απαλλαγεί η χώρα από το ΔΝΤ. Και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι με διάφορους υπολογισμούς περίεργης μορφής φρόντισαν να φορτώσουν το έλλειμμα με επιπλέον ποσοστά, αυτό το 15,6% που λένε, και έτσι φόρτωσαν τους Έλληνες πολίτες με επιπλέον φόρους. Είναι φουσκωμένο το έλλειμμα και αυτό θα βγει κάποια στιγμή στην επιφάνεια. Είναι αποτυπωμένο αυτό στην εισηγητική έκθεση και δεν υπάρχει αμφιβολία. Δεύτερον, η αποδοχή αυτών των αριθμών σημαίνει ότι με την ίδια λογική η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ανατρέψει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους δανειστές και το μνημόνιο και να σταματήσουν τα πάντα. Αποδεκτό έγινε αυτό το ποσοστό επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου και υπουργίας Παπακωνσταντίνου. Αυτοί δούλεψαν αυτά τα πράγματα και υπέβαλαν τους αριθμούς αυτούς στις αρχές της Ε.Ε. Για δικούς τους λόγους φρόντισαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η Ελλάδα ήταν υπό κατάρρευση και θα κληθούν να λογοδοτήσουν κάποια στιγμή, τουλάχιστον πολιτικά. Μας έφτασαν και μας γονάτισαν! Είμαι βέβαιος λοιπόν ότι όταν έρθει η ώρα, αυτά θα γίνουν (σ.σ.: Εξεταστική για το μνημόνιο).

Στη Ν.Δ. βάζουμε πάνω απ’ όλα το χρέος που έχουμε για την πατρίδα μας. Στο ΠΑΣΟΚ, κάθε τόσο, βγαίνουν και διαμαρτύρονται και θεωρούν ότι παραδίδουν το πνεύμα τους όταν συνεργάζονται με τη Ν.Δ. Έχετε την εντύπωση ότι σε μας, στη Ν.Δ., μας είναι ευχάριστο να καθόμαστε στις ίδιες καρέκλες με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, που φέρουν την κεντρική ευθύνη για την κατάσταση που φτάσαμε τον τόπο; Το κάναμε διότι ήταν η μοναδική κυβέρνηση συνασπισμού που μπορούσε να σχηματιστεί. Δεν κακολογούμε, όμως, το ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω ποια μύγα τσε-τσε έχει τσιμπήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και αρχίζουν και αμφισβητούν τα πάντα. Αν θέλουν, ας καθίσουμε να συζητήσουμε τα πάντα. Δεν ξέρω (αν έχουν και κάποια άλλη πολιτική επιδίωξη). Μπορεί και να λοξοκοιτάνε κάπου αλλού…»

Για τον Κ. Καραμανλή και το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας

«Δεν νομίζω. Ο κ. Καραμανλής, από την εντύπωση που έχω, δεν ενδιαφέρεται και το αξίωμα του ΠτΔ δεν είναι ένα αξίωμα που τον έλκει. Επομένως, κάθε συζήτηση είναι περιττή. Ορισμένοι από τους παλιούς συνεργάτες στις κυβερνήσεις του δήλωσαν δημόσια από σεβασμό ή εκτίμηση ότι θα ήταν ο καταλληλότερος. Όταν, όμως, εκφράζονται τέτοιες απόψεις, δεν θα ήταν κακό να ερωτάται και ο ίδιος…»