Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στις 19:00, τα επίσημα εγκαίνια του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – INNOVATHENS στο κτίριο Αεριοφυλάκιο 2 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων ανέπτυξε τον κόμβο καινοτομίας «InnovAthens» σε συνεργασία με τις ενώσεις καινοτομικών και εξωστρεφών επιχειρήσεων που απαριθμούν στο σύνολό τους 317 καινοτόμες επιχειρήσιες : ΣΕΚΕΕ (εφαρμογών σε κινητές συσκευές), ΕΝΕΒΗ (Μικροηλεκτρονικής), HBio (Βιο-Ιατρικής Τεχνολογίας), ΕΒΙΔΙΤΕ (Αεροδιαστημικής), ΕΛΛΑΚ (Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα) και ΕΕΝΕ (Νεοφυών επιχειρήσεων/Startups), των καινοτομικών φορέων της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, με τους οποίους σχεδιάζει δράσεις οι οποίες θα φιλοξενηθούν στον κόμβο καινοτομίας την επόμενη διετία. Το «InnovAthens» θα λειτουργήσει ως σημείο στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν χώρο με 600.000 επισκέπτες το έτος και με ιδιαίτερους συμβολισμούς σε σχέση με την βιομηχανική ανάπτυξη και τον πολιτισμό.

Σημειώνεται ότι το «InnovAthens» εντάσσεται στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ATTIKH 2007-2013», στον Άξονα Προτεραιότητας (2): «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ» του Π.Ε.Π. «Αττικής 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Στρατηγικός συνεργάτης και χορηγός του INNOVATHENS είναι η Samsung Electronics.

Στον χώρο του θα φιλοξενηθούν:

190 δράσεις
150 εκδηλώσεις διάχυσης και ενημέρωσης
10 ημέρες καριέρας & επιχειρηματικότητας
5 διαγωνισμούς καινοτομίας
5 διαγωνισμούς venture capital academy
6 επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό
8 εκθέσεις καινοτομίας
2 φεστιβάλ καινοτομίας
Ατομικά και ομαδικά ραντεβού με συμβούλους επιχειρήσεων
Εργαστήρια μεταφοράς τεχνογνωσίας
Ανάπτυξη δεξιοτήτων παρουσίασης και προώθησης μιας επιχειρηματικής ιδέας