Συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχαν την Δευτέραοι Ενώσεις Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής-Πειραιά και Νήσων, Κυκλάδων, Β.Δ Ελλάδας και Ν.Δ. Ελλάδος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών να θέσουν στον κ. Μητσοτάκη ζητήματα που αφορούν τον κλάδο τους και είναιαρμοδιότητος του υπουργείουΔιοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση ήταν ηεπίσπευση των 445 προσλήψεων για το 2014 «σε συνάρτηση με τηνυποστελέχωση του Σώματος που ταλαιπωρεί αφάνταστα τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων».

Επίσης τέθηκε θέμα «οικονομικής ενίσχυσης των ενστόλων, οι οποίοι ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης έχουν υποστεί δραματικές απώλειες στο εισόδημα τους, δυσανάλογες της αποστολής τους» και επισημάνθηκε η δέσμευση του κ.
Πρωθυπουργού να δοθεί μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος στα στελέχη Ε.Δ και Σ.Α.

Συζητήθηκε ακόμη το ζήτημα της «μείωσης από 10.250 σε 8.000 (2.250 θέσεις), της οργανικής δύναμηςτου Σώματος ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης».

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων απότην πλευρά του ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες των προσλήψεων «ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση που αντιμετωπίζουμε ως Σώμα».

Επίσης, όπως σημειώνουν, ο κ. Μητσοτάκης τουςανακοίνωσε ότι μετά από τις23 Απριλίου, «η κυβέρνηση θα είναισε θέση να ανακοινώσει το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. και το οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε, θα δοθεί με εφάπαξ χορήγηση».

Επιπλέον τέθηκεμε σειρά επιχειρημάτων «το φλέγον θέμα της οργανικής δύναμης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ένα θέμα για το οποίο εδώ και μήνες έχουμε θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα για την ανάγκη συνέχισης του Σώματος με την σημερινή του μορφή σε αντίθεση με άλλους… που όταν χάνονταν οι οργανικές θέσεις σφύριζαν «διακριτικά» και τονίσαμε ότι δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε μέχρι η οργανική μας δύναμη επανέλθει στον πρότερο αριθμό».