Οι προσλήψεις στο επίκεντρο συνάντησης Μητσοτάκη-λιμενικών

Συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχαν την Δευτέρα οι Ενώσεις Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής-Πειραιά και Νήσων, Κυκλάδων, Β.Δ Ελλάδας και Ν.Δ. Ελλάδος.

Συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχαν την Δευτέρα οι Ενώσεις Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής-Πειραιά και Νήσων, Κυκλάδων, Β.Δ Ελλάδας και Ν.Δ. Ελλάδος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών να θέσουν στον κ. Μητσοτάκη ζητήματα που αφορούν τον κλάδο τους και είναι αρμοδιότητος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση ήταν η επίσπευση των 445 προσλήψεων για το 2014 «σε συνάρτηση με την υποστελέχωση του Σώματος που ταλαιπωρεί αφάνταστα τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων».

Επίσης τέθηκε θέμα «οικονομικής ενίσχυσης των ενστόλων, οι οποίοι ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης έχουν υποστεί δραματικές απώλειες στο εισόδημα τους, δυσανάλογες της αποστολής τους» και επισημάνθηκε η δέσμευση του κ.
Πρωθυπουργού να δοθεί μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος στα στελέχη Ε.Δ και Σ.Α.

Συζητήθηκε ακόμη το ζήτημα της «μείωσης από 10.250 σε 8.000 (2.250 θέσεις), της οργανικής δύναμης του Σώματος ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης».

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων από την πλευρά του ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες των προσλήψεων «ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση που αντιμετωπίζουμε ως Σώμα».

Επίσης, όπως σημειώνουν, ο κ. Μητσοτάκης τους ανακοίνωσε ότι μετά από τις 23 Απριλίου, «η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. και το οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε, θα δοθεί με εφάπαξ χορήγηση».

Επιπλέον τέθηκε με σειρά επιχειρημάτων «το φλέγον θέμα της οργανικής δύναμης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ένα θέμα για το οποίο εδώ και μήνες έχουμε θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα για την ανάγκη συνέχισης του Σώματος με την σημερινή του μορφή σε αντίθεση με άλλους… που όταν χάνονταν οι οργανικές θέσεις σφύριζαν «διακριτικά» και τονίσαμε ότι δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε μέχρι η οργανική μας δύναμη επανέλθει στον πρότερο αριθμό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk