Αν συναντούσε κανείς τις τελευταίες ημέρες την κυρία Μαρία Ρεπούση θα παρατηρούσε πόσο κομψή μέσα στο μπορντό ταγέρ της και το άψογο βάψιμό της ήταν. Φαινόταν χαρούμενη και το έδειχνε, αναγγέλλοντας στους πάντες ότι θα είναι υποψήφια δήμαρχος Πειραιώς με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ. Την επομένη όμως η εικόνα αυτή άλλαξε όταν ανακοινώθηκε ότι η κυρία Ρεπούση δεν θα είναι τελικά υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, χωρίς να δοθούν από κανέναν εξηγήσεις. Τι είχε συμβεί; Απλώς οι πειραιώτες «σύντροφοί» της δεν τη συγχώρησαν για τις θέσεις που πήρε στα Θρησκευτικά αλλά και στην Ιστορία. Ετσι προειδοποίησαν την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ότι δεν θα στηρίξουν την υποψηφιότητά της. Και ο κ. Φ. Κουβέλης τους έκανε το χατίρι και πρότεινε ως υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά έναν 33χρονο, αν δεν κάνω λάθος, με το όνομα Τζανετουλάκος, που ασχολείται με τα ναυτιλιακά.
nnn
Την ίδια ημέρα που η κυρία Ρεπούση φαινόταν ότι είχε σίγουρη την υποψηφιότητά της για τον Δήμο Πειραιά, ένας άλλος υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τα ονόματα του ψηφοδελτίου του για την Περιφέρεια Αττικής. Ηταν ο (πασοκογενής) κ. Β. Οικονόμου, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να κινηθεί μόνος του, συντάσσοντας ένα ψηφοδέλτιο ευρείας αποδοχής από τον κεντροαριστερό χώρο. Ελα όμως που την τελευταία στιγμή οι ΔΗΜΑΡίτες δεν συμφώνησαν και του ζήτησαν να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Οπως και έκανε, και στη θέση του πήγε η κυρία Μαρία Γιαννακάκη (προσωπική φίλη όμως της κυρίας Ρεπούση). Ο κ. Οικονόμου έμεινε με την υποψηφιότητα στο… χέρι και για να μην τον κακοκαρδίσουν του πρότειναν μία κομματική… θεσάρα. Να είναι ο συντονιστής για τον… τρίτο πόλο που δημιουργεί ο κ. Κουβέλης.
nnn
Απόσυρση υποψηφιότητας όμως είχαμε και στους Ανεξάρτητους Ελληνες, αφού ο βουλευτής τους κ. Μελάς ανακοίνωσε ότι όχι μόνον αποσύρει την υποψηφιότητά του, αλλά ούτε θέλει να ακούει κάτι τέτοιο. Ισως να μην είχε κανείς αντιληφθεί ότι ο κ. Μελάς αποσύρει την υποψηφιότητά του από τη διεκδίκηση του Δήμου Πειραιά, εάν κάποιος συνάδελφός του στη Βουλή δεν τον ρωτούσε «θα παραιτηθείς από βουλευτής;». Ο κ. Μελάς είπε «γιατί να παραιτηθώ, αφού δεν είμαι πλέον υποψήφιος» και ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητας.
Κλειστές πλέον οι συσκέψεις στο Μαξίμου

Μαθαίνω ότι στο Μέγαρο Mαξίμου πραγματοποιήθηκε μία (αυτή τη φορά) κλειστή σύσκεψη, στην οποία λόγω ασθενείας προήδρευσε ο κ. Κ. Μπούρας (εκ των στενών συνεργατών του κ. Αντ. Σαμαρά). Κύριο θέμα της ατζέντας η Κεντρική Μακεδονία και τα χαμηλά ποσοστά που εμφανίζει ο υποψήφιος γαλάζιος περιφερειάρχης κ. Ι. Ιωαννίδης. Γιατί έχει χαμηλά ποσοστά ο κ. Ιωαννίδης δεν κατέστη δυνατόν από τη σύσκεψη αυτή να φανεί. Εκείνο που έμαθα είναι ότι δόθηκε εντολή να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση βουλευτών ώστε να συνδράμουν στον προεκλογικό αγώνα του κ. Ιωαννίδη. Η επόμενη (κλειστή) σύσκεψη θα γίνει για τα χαμηλά ποσοστά που λαμβάνει έως τώρα ο κ. Γ. Κουμουτσάκος στην Περιφέρεια Αττικής.
Οι γαλάζιες προπονήσεις για τη νηστεία

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης προσκάλεσε τον γαλάζιο βουλευτή και πρώην υφυπουργό κ. Κ. Τασούλα να γευματίσουν μαζί την Πέμπτη το μεσημέρι. Τέτοιου είδους προσκλήσεις το τελευταίο διάστημα δεν πάνε χαμένες και ο κ. Τασούλας ανταποκρίθηκε αμέσως. Υπήρξαν όμως και όροι για το γεύμα αυτό: πρώτον, να μην πάνε με τα αυτοκίνητά τους (υπουργικό και βουλευτικό) ώστε να μην προκαλέσουν και δεύτερον το γεύμα να μη γίνει στο Κολωνάκι ή σε κάποιο κεντρικό ξενοδοχείο (για τον ίδιο λόγο). Επέλεξαν έτσι ένα οινομαγειρείο στο Παγκράτι: «Τι θα φάμε;» ρώτησε ο κ. Τσούλας μόλις κάθησαν στο τραπέζι και τοποθέτησε την πετσέτα στον λαιμό του ( τύπου… ξύρισμα ή κούρεμα): «Αγκινάρες α λα πολίτα» ήταν η απάντηση του υπουργού. Οταν κάποιος ρώτησε τον κ. Βαρβιτσιώτη γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο φαγητό, ο υπουργός είχε έτοιμη την απάντηση: «Κάνουμε όλοι προπόνηση για τη μεγάλη νηστεία που έρχεται μετά τις 25 Μαΐου». Και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν.


Η μάχη των τοπ μόντελ

Η τηλεπαρουσιάστρια κυρία Ελεονώρα Μελέτη τηλεφώνησε στον δήμαρχο Πειραιώς κ. Β. Μιχαλολιάκο και του ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη για τη… μάχη, για να είναι δηλαδή υποψήφια δημοτική σύμβουλος και έχει ήδη ενημερώσει για την πρόθεσή της και το κανάλι της (που της έδωσε άδεια). Ενα άλλο τηλεφώνημα πήρε ο δήμαρχος και από την κυρία Νόνη Δούνια (πρώην τοπ μόντελ και ηθοποιό), η οποία δήλωσε έτοιμη και αυτή για τη «μάχη του Πειραιά», δίπλα στον κ. Μιχαλολιάκο. Το τρίτο τηλεφώνημα ήρθε από τον ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας κ. Ι. Μιτάκη. Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν ανακοίνωσε ακόμα την υποψηφιότητά του, αλλά τηλεφώνησε στον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκη και ζήτησε την άδεια να αυξήσει τον αριθμό των… υποψηφίων γιατί, όπως του είπε, «έχω πολλούς και δεν ξέρω τι να τους κάνω…».

HeliosPlus