Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής ο Γ. Σγουρός

Πλεόνασμα 313.913.702 ευρώ παρουσιάζει η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ο οποίος δηλώνει ότι ενδιαφέρεται να συνεχίσει το έργο του. «Το πλεόνασμα αυτό το πετύχαμε με περικοπές 67%» είπε στον Βήμα 99,5 ο κ. Σγουρός, τονίζοντας ότι στην Περιφέρεια Αττικής «δεν έχει σαλόνια και καφέδες, αλλά φασίνα και σκληρή δουλειά». «Ενδιαφέρομαι να συνεχίσω το έργο μου» δήλωσε και επανέλαβε ότι επιθυμεί να τον στηρίξει η κοινωνία και όχι τα κόμματα.

Πλεόνασμα 313.913.702 ευρώ παρουσιάζει η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ο οποίος δηλώνει ότι ενδιαφέρεται να συνεχίσει το έργο του.{{{ audio1 }}}

«Το πλεόνασμα αυτό το πετύχαμε με περικοπές 67%» είπε στον Βήμα 99,5 ο κ. Σγουρός, τονίζοντας ότι στην Περιφέρεια Αττικής «δεν έχει σαλόνια και καφέδες, αλλά φασίνα και σκληρή δουλειά».

«Ενδιαφέρομαι να συνεχίσω το έργο μου» δήλωσε και επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί να τον στηρίξουν τα κόμματα, αλλά η κοινωνία.

«Θέλω να με κρίνει η κοινωνία, όπως ζητούσα και στις προηγούμενες θητείες. Δεν έχω κομματικές περγαμηνές. Λειτούργησα πάνω από το τραπέζι και άφησα απ’ έξω τις κομματικές ταυτότητες» τόνισε ο κ. Σγουρός.

Ο περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που εκφράζονται, όπως είπε, με σεβασμό προς το πρόσωπό του, ενώ τάχθηκε και υπέρ του ασυμβίβαστου.

Ερωτώμενος για την υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου στην περιφέρεια Αττικής ο κ. Σγουρός είπε: «Είναι ένας νέος άνθρωπος και θα γίνει μια σπουδαία αντιπαράθεση».

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

«Είμαι υπέρ του ασυμβίβαστου. Δεν είναι δυνατόν βουλευτές να κατεβαίνουν στην αυτοδιοίκηση χωρίς να παραιτούνται από τη βουλευτική τους ιδιότητα. Εμένα ο νόμος δεν μου αφήνει περιθώρια να κατεβώ βουλευτής από τη στιγμή που είμαι περιφερειάρχης. Δεν μπορεί άνθρωποι να είναι σε δυο θέσεις ταυτόχρονα γιατί όταν γίνονται ονομαστικές ψηφοφορίες μέσα στη Βουλή θα αφήνουν τη περιφέρεια και θα πηγαίνουν στη Βουλή ή θα κάνουν το αντίθετο. Εφόσον κάποιος πιστεύει στη τοπική αυτοδιοίκηση και δε τη θεωρεί κάποιος ετεροδιοίκηση τότε πρέπει να παραιτηθεί και να αγωνιστεί . Μέχρι τώρα πολλοί πετυχαίνανε στους δήμους και τις νομαρχίες και στη συνέχεια πήγαιναν στο χώρο της κεντρικής πολιτικής .Σήμερα γίνεται το ακριβώς αντίθετο λόγω των πολιτικών εξελίξεων .»

Για την εκλογή του

«Εγώ θέλω να με κρίνει η κοινωνία ,πράγμα που ζητούσα και στο παρελθόν .Εγώ δεν έχω κομματικές περγαμηνές. Εμένα με επέλεξαν και με στήριξαν και θέλω να πω και ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ στην αξιωματική αντιπολίτευση που με σεβασμό αναφέρεται στο όνομα μου .Το 2010 δήλωσα ότι οι κομματικές σημαίες έχουν κατέβει και ότι υπάρχει μόνο μια σημαία και αυτή είναι η ελληνική και καμία άλλη. Αυτό που δήλωσα το έπραξα στο εκατό τις εκατό. Εφόσον αποφασίσω να συνεχίσω ,πράγμα που με ενδιαφέρει θα είμαι ο ίδιος άνθρωπος και δε πρόκειται να αλλάξω.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk