Δημοσκόπηση Metron Analysis για τον Δήμο Αθηναίων

Δημοσκόπηση της Metron Analysis παρουσίασε την Παρασκευή η διαδικτυακή τηλεόραση του Thetoc.gr.

Σύμφωνα με αυτή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τις αυτοδιοικητικές αλλά και για τις ευρωβουλευτικές εκλογές καθώς είναι υψηλή η πρόθεση συμμετοχής των ψηφοφόρων της Αθήνας στις εκλογές. Το 87% δηλώνει ότι «σκέφτεται να πάει να ψηφίσει».

Στην αφετηρία της εκλογικής αναμέτρησης ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης προηγείται ξεκάθαρα στην πρόθεση ψήφου με 20%, ενώ για τη δεύτερη θέση μαίνεται ο «γαλάζιος» εμφύλιος ανάμεσα σε Νικήτα Κακλαμάνη και Αρη Σπηλιωτόπουλο με οριακό προβάδισμα του πρώτου (14% έναντι 13%).

Ακολουθούν στην τέταρτη θέση ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής (11%) και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 10%.

Πρόθεση ψήφου

Καμίνης 20%

Κακλαμάνης 14%

Σπηλιωτόπουλος 13%

Σακελλαρίδης 10%

Κασσιδιάρης 11%

Σοφιανός 6%

Καπερνάρος 5%

Αμυράς 5%

Αλλον 1%

Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 7%

Παράσταση νίκης

Σπηλιωτόπουλος 17%

Καμίνης 17%

Κασσιδιάρης 13%

Σακελλαρίδης 10%

Κακλαμάνης 10%

Αλλον 3%

Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 30%

Κόμματα, «αντάρτες» και ανεξάρτητοι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με βάση την κομματική τους τοποθέτηση:

Στον «γαλάζιο» εμφύλιο, ανάμεσα σε εκείνους που δήλωσαν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, το 32% επιλέγει Αρη Σπηλιωτόπουλο και το 23% Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ ένα ποσοστό 16% προτιμά τον Γιώργο Καμίνη.

Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 42% επιλέγει τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ένα ποσοστό 12% δηλώνει ότι θα ψηφίσει Γιώργο Καμίνη, ενώ το 9% προτιμά Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο Γιώργος Καμίνης συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 70% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ενώ υψηλότατη είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής που σε ποσοστό 83% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν για δήμαρχο τον Ηλία Κασιδιάρη.

Οι νέοι ψηφίζουν Κακλαμάνη

Σε ό,τι αφορά την ηλικιακή «κατανομή» της ψήφου, οι νεότερες ηλικίες δέιχνουν σαφή προτίμηση στο Νικήτα Κακλαμάνη και τον Γιώργο Καμίνη: Ο κ. Κακλαμάνης συγκεντρώνει το 22% των προτιμήσεων των νέων μεταξύ 18 και 34 ετών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον κ. Καμίνη είναι 19%. Ο κ. Καμίνης, πάντως, συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό του (28%) στην ηλικιακή ομάδα των 65 ετών και άνω, ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων ηλικίας 55 έως 64 ετών.

Μετανάστες – σταυρός στις ευρωεκλογές

Για την ψήφο των μεταναστών το 48% είναι υπέρ και 48% κατά.

Για τον σταυρό στις ευρωεκλογές το 78% είναι υπέρ του σταυρού και το 17% υπέρ της λίστας

Αναλυτικά η δημοσκόπηση της Metron Analysis

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk