Κόστα Ρίκα: Μάχη στήθος με στήθος κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Το κυβερνών στρατόπεδο της δεξιάς στην Κόστα Ρίκα απειλεί ο κεντροαριστερός υποψήφιος για την προεδρία Λουίς Γκιγέρμο Σολίς, που ξεπέρασε -έστω και οριακά- τον Τζόνι Αράγια στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ο Σολίς εμφανίζεται στο 30,2% και ο Αράγια στο 30,1%, με τη χώρα να ετοιμάζεται για τον νέο γύρο που θα αναδείξει τον επόμενο πρόεδρο.

Το κυβερνών στρατόπεδο της δεξιάς στην Κόστα Ρίκα απειλεί ο κεντροαριστερός υποψήφιος για την προεδρία Λουίς Γκιγέρμο Σολίς, που ξεπέρασε -έστω και οριακά- τον Τζόνι Αράγια στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.

Ο Σολίς εμφανίζεται στο 30,2% και ο Αράγια στο 30,1%: Καθώς και οι δύο απέχουν σημαντικά από το απαιτούμενο όριο για νίκη, η χώρα να ετοιμάζεται για τον νέο γύρο που θα αναδείξει τον επόμενο πρόεδρο.

Με καταμετρημένο το 60% και πλέον των ψήφων, ο πρωτοεμφανιζόμενος αριστερός πολιτικός Λουίς Γκιγιέρμο Σολίς συγκεντρώνει το 30,2%, ενώ ο υποψήφιος του κυβερνώντος κεντρώου Εθνικού Απελευθερωτικού Κόμματος Τζόνι Αράγια συγκεντρώνει το 30,1%.

Από τους συνολικά 13 υποψήφιους, ο Χοσέ Μαρία Βιλάλτα του αριστερού κόμματος Frente Amplio συγκέντρωσε το 17,2% και ο Οτο Γκεβάρα του δεξιού Κόμματος Απελευθερωτικού Κινήματος το 11,2%.

Ο Σολίς, ακαδημαϊκός και αντιφρονών του κυβερνώντος κόμματος, πραγματοποίησε εκστρατεία κατά της διαφθοράς που στιγμάτισε την κυβέρνηση της απερχόμενης προέδρου Λάουρα Τσιντσίγια.

Η πρόεδρος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά εις βάρος ορισμένων από τους στενότερους συνεργάτες της, ενώ κατηγορείται και για διάφορα αμφιλεγόμενα έργα υποδομής και θεωρείται μία από τις λιγότερο δημοφιλείς πολιτικούς της Λατινικής Αμερικής.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk