ΥΛΙΚΑ (για περίπου 20 κοµµάτια)

320 ml φρέσκο γάλα

250 γρ. βούτυρο

4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

500 γρ. ζάχαρη

1 βανιλίνη

χυµός από ½ λεµόνι

1.300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. µπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι, σε µέτρια φωτιά, φέρνουµε το γάλα σε βρασµό, ρίχνουµε το βούτυρο και ανακατεύουµε µέχρι να λιώσει. Σε ένα µπολ χτυπάµε µε το σύρµα τα ασπράδια σε µαρέγκα και σε ένα άλλο πολύ καλά τους κρόκους.

Ρίχνουµε το γάλα µε το λιωµένο βούτυρο σε ένα µπολ και προσθέτουµε τη ζάχαρη, τους κρόκους και τη βανιλίνη. Ανακατεύουµε, προσθέτοντας τον χυµό λεµονιού.

Σε µια µπασίνα αναµειγνύουµε το αλεύρι µε το µπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά το ρίχνουµε στα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας καλά µέχρι να δηµιουργηθεί µια εύπλαστη ζύµη. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 160°C.

Κόβουµε τη ζύµη σε µικρά κοµµάτια και σχηµατίζουµε µικρές παλάµες. Στρώνουµε ένα ταψί µε λαδόκολλα, αραδιάζουµε τα κουλουράκια και τα ψήνουµε για 20 λεπτά, µέχρι να πάρουν χρώµα. Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία µέχρι να τελειώσει η ζύµη.

Παραδοσιακή συνταγή.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.