ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

Για τα καραµελωµένα καρύδια

30 ml σιρόπι γλυκόζης

100 γρ. καρύδια, καθαρισµένα

Για τη σάλτσα

80 γρ. µαγιονέζα

80 γρ. γιαούρτι

10 γρ. µέλι

10 γρ. µουστάρδα Dijon {{{ moto }}}

20 ml χυµός λεµονιού

αλάτι

Για τη σαλάτα

600 γρ. ανάµεικτα σαλατικά (λόλα, µαρούλι, άισµπεργκ κτλ.), χονδροκοµµένα µε το χέρι

200 γρ. σέλερι, καθαρισµένο και κοµµένο σε φέτες

150 γρ. πράσινο µήλο, κοµµένο σε λεπτές φέτες

150 γρ. ρώγες από σταφύλια, κοµµένες στη µέση

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καραµελωµένα καρύδια

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουµε τη γλυκόζη, ρίχνουµε τα καρύδια και τα ανακατεύουµε έως ότου καλυφθούν µε αυτή. Κατόπιν τα απλώνουµε σε ταψί στρωµένο µε φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και τα ψήνουµε για 5 λεπτά. Τα αφήνουµε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουµε.

Σάλτσα

Χτυπάµε στο multi ή σε ένα µπολ µε το σύρµα όλα τα υλικά µέχρι να οµογενοποιηθούν.

Σύνθεση

Σε µια µεγάλη σαλατιέρα βάζουµε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα καρύδια. Περιχύνουµε µε τη σάλτσα, ανακατεύουµε καλά και σερβίρουµε.