Ονομάζεται Canary και αποτελεί ένα υπερσύγχρονο σύστημα ασφαλείας για το σπίτι, το οποίο είναι σχεδιασμένο ώστε να είναι προσιτό για όλους.

Το έξυπνο σύστημα το οποίο αποτελείται ουσιαστικά από έναν πυργίσκο ύψους 15 εκατοστών, συνδέεται με το smartphone του κατόχου του προκειμένου να είναι σε θέση να παρακολουθεί συνέχεια το τι συμβαίνει στο σπίτι του. Ακόμα, διαθέτει την ικανότητα να διαβάζει τα καθημερινά «δρομολόγια» των κατοικίδιων εντός του χώρου, ώστε να αποτρέπει την τυχαία ενεργοποίηση του συναγερμού.

Πως κελαηδάει το… «καναρίνι»

Το Canary συνδέεται με την ασύρματη διαδικτυακή σύνδεση του σπιτιού (Wi-Fi) ώστε να μπορεί να συγχρονίζεται με το smartphone του κατόχου του και να του στέλνει απευθείας ενημερώσεις στη συσκευή του, π.χ. σε περίπτωση που κάποιος εισβολέας επιχειρήσει να μπει στον χώρο. Μπορεί, για παράδειγμα, να δράσει εξ αποστάσεως ενεργοποιώντας τον συναγερμό ώστε να τρομάξει τους ληστές.

Ακόμα, το σύστημα ενημερώνει τον κάτοχό του σε περίπτωση που ανιχνεύσει κάποια αλλαγή ως προς τις καθημερινές κινήσεις εντός του χώρου, συμπεριλαμβανομένων και των ξαφνικών αλλαγών θερμοκρασίας που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν το ξέσπασμα πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο «έξυπνος» πυργίσκος φιλοξενεί μια κάμερα υψηλής ανάλυσης με δυνατότητα νυχτερινής λήψης, αισθητήρες (θερμοκρασίας, υγρασίας και ποιότητας του αέρα), ανιχνευτές παθητικών υπερύθρων, μικρόφωνο για την ανίχνευση θορύβων, όπως επίσης και μια σειρήνα.

Ο ιδιοκτήτης του «καναρινιού» ασφαλείας, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ώρα ή την ημέρα ενεργοποίησης του συστήματος, ενώ ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξει ενεργοποιούνται οι κατάλληλοι κάθε φορά αισθητήρες.

Χάρη στη συνδεσιμότητα του συστήματος με smartphones, ο ίδιος είναι σε θέση να παρακολουθεί το τι συμβαίνει στο σπίτι του εξ αποστάσεως και να είναι ήρεμος όταν βρίσκεται μακριά ή διακοπές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σκοπός των δημιουργών του ήταν να φτιάξουν ένα οικονομικό σύστημα που να προσφέρει ασφάλεια σε όλους.