Πολύχρωμα νέφη δημιουργεί η NASA

Μια πανδαισία χρωμάτων στον ουρανό βλέπουν τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι των νησιών Μάρσαλ. H NASA επέλεξε το συγκεκριμένο σύμπλεγμα των νησιών του Ειρηνικού Ωκεανού για να πραγματοποιήσει ατμοσφαιρικά πειράματα. Οι επιστήμονες της NASA εκτοξεύουν ρουκέτες που απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα αεριοποιημένο λίθιο καθώς και τριμεθυλαμίνη που παράγουν μεγάλα νέφη ερυθρού χρώματος και «τροχιοδεικτικά» λευκά νέφη. Εκτοξεύουν επίσης ρουκέτες που διαθέτουν όργανα παρατήρησης και μετρήσεων. Τα νέφη που δημιουργούνται βοηθούν τους επιστήμονες να μελετούν τους λεγόμενους «ουδέτερους ανέμους», ένα σύνθετο σύστημα ρευμάτων που ρέει κυρίως στην ιονόσφαιρα.

Μια πανδαισία χρωμάτων στον ουρανό βλέπουν τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι των νησιών Μάρσαλ. H NASA επέλεξε το συγκεκριμένο σύμπλεγμα των νησιών του Κεντρικού Ειρηνικού Ωκεανού για να πραγματοποιήσει ατμοσφαιρικά πειράματα.

Οι επιστήμονες της NASA εκτοξεύουν ρουκέτες οι οποίες απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα αεριοποιημένο λίθιο καθώς και τριμεθυλαμίνη που παράγουν μεγάλα νέφη ερυθρού χρώματος αλλά και «τροχιοδεικτικά» λευκά και γαλάζια νέφη. Οι ρουκέτες διαθέτουν επίσης όργανα παρατήρησης και μετρήσεων. Τα νέφη που δημιουργούνται βοηθούν τους επιστήμονες να μελετούν τους λεγόμενους «ουδέτερους ανέμους», ένα σύνθετο σύστημα ρευμάτων που ρέει κυρίως στην ιονόσφαιρα.

Κόκκινα σύννεφα και τροχιοδεικτικά νέφη παράγουν οι ρουκέτες της NASA

Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk