• Αναζήτηση
 • Πέθανε ο φιλόλογος Παναγιώτης Εμμανουηλίδης

  «Βρίσκω τον τύπο που θέλω», «Ψάχνω την κατάλληλη λέξη». Τα λεξικά του φιλόλογου Παναγιώτη Εμμανουηλίδη ο οποίος πέθανε την Τρίτη 30 Απριλίου, έχουν υπάρξει χρήσιμα εργαλεία για όσους ασχολούνται με την ελληνική γλώσσα.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  «Βρίσκω τον τύπο που θέλω», «Ψάχνω την κατάλληλη λέξη». Τα λεξικά του φιλόλογου Παναγιώτη Εμμανουηλίδη ο οποίος πέθανε την Τρίτη 30 Απριλίου, έχουν υπάρξει χρήσιμα εργαλεία για όσους ασχολούνται με την ελληνική γλώσσα. Εκδόθηκαν πριν από δυο χρόνια από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σύμφωνα με τις οποίες «δεν υπάρχουν λόγια να αποτυπώσουν τη λύπη και το πένθος για την απώλεια του. Χάσαμε έναν σπουδαίο δάσκαλο.»
  Ο Παναγιώτης Εμμανουηλίδης ήταν φιλόλογος (απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ) με μακρόχρονη διδακτική πείρα κυρίως σε δημόσια ελληνικά σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια). Υπηρέτησε 32 χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και έγραψε είτε μόνος (είτε σε συνεργασία με τη σύζυγό του Έλλη Πετρίδου-Εμμανουηλίδου) δεκάδες βοηθήματα για φιλολόγους και μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα περισσότερα από αυτά αναφέρονται στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας και όλα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
  Τελευταίο του εγχείρημα το ιστολόγιο «Γλωσσικά Ολισθήματα» όπου παρουσίαζε και σχολίαζε γλωσσικά ολισθήματα, τα οποία σταχυολογούσε από τον δημόσιο λόγο.
  Ο Π. Εμμανουηλίδης νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης κτυπημένος από καρκίνο και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη, 1η Μαΐου, στις 13:30, στη γενέτειρά του, την Κατερίνη, στον Ιερό Ναό της Ανάληψης.
  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk