Ο Ορλάντο Μπλουμ ξεκινά εκστρατεία προκειμένου να ανακηρυχθεί η ιδιαίτερή του πατρίδα Βρετανική Πόλη του Πολιτισμού. Ο ηθοποιός – που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κάντερμπερι – αποφάσισε να υποστηρίξει το Ανατολικό Κεντ, της περιοχής της κομητείας της Νοτιοανατολικής Αγγλίας για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ φρόντισε να υμνήσει την πόλη για τη «δημιουργική» της ατμόσφαιρα που τον άφησε «υπνωτισμένο» ως παιδί.

«Το να γίνει το Ανατολικό Κεντ η Βρετανική Πόλη του Πολιτισμού για το 2017 είναι το επόμενο στάδιο σε ένα δημιουργικό ταξίδι – και ένα που με πολύ χαρά θα υποστηρίξω», ανέφερε.

Και συνέχισε: «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Κάντερμπερι, εκεί όπου πρωτοανακάλυψα την αγάπη μου για την ηθοποιία. Μια από τις πρώτες μου μνήμες είναι να είμαι γοητευμένος από καλλιτέχνες που έβλεπα… πριν εγώ ο ίδιος, ως ένα τετράχρονο, γεμάτο ελπίδες (αγόρι) βρεθώ στη σκηνή του Marlowe Theatre».

Παρ’ ότι ο 36χρονος ηθοποιός απολαμβάνει μια πολυτελή ζωή στο Χόλιγουντ αλλά και στην Αυστραλία με τη γυναίκα του, το γνωστό μοντέλο, Μιράντα Κερ, και τον, μόλις 2 ετών γιο τους, Φλιν, ο σταρ δεν ξεχνά το Ανατολικό Κεντ για το ότι «ξύπνησε» τον ενθουσιασμό του για την υποκριτική, ενώ ελπίζει ότι η καμπάνια αυτή θα ενθαρρύνει πολλούς άλλους ανθρώπους να «κυνηγήσουν» το όνειρό τους.

«Όπως κι εγώ, πολλοί έχουν βρει την έμπνευσή τους εδώ. Το Ανατολικό Κεντ είχε πάντα μια ισχυρή παράδοση για πολιτιστική υπεροχή – στο πεδίο του θεάτρου ή της λογοτεχνίας, των παραστατικών τεχνών ή του χορού – και επιτεύγματα (που έγιναν) τα τελευταία χρόνια χρησίμευσαν στο να ισχυροποιηθεί αυτή η σχέση».