Το κοινό διαβάζει Θερβάντες

Ανάγνωση αποσπασμάτων από τον «Δον Κιχώτη» και μουσική περιλαμβάνει το διήμερο εκδηλώσεων για τον ισπανό συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες που διοργανώνει το Επίτιμο Προξενείο της Ισπανίας στην Κέρκυρα, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 20 και 21 Απριλίου, με την ευκαιρία της Ημέρας Θερβάντες

Ανάγνωση αποσπασμάτων από τον «Δον Κιχώτη» και μουσική περιλαμβάνει το διήμερο εκδηλώσεων για τον ισπανό συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες που διοργανώνει το Επίτιμο Προξενείο της Ισπανίας στην Κέρκυρα, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 20 και 21 Απριλίου, με την ευκαιρία της Ημέρας Θερβάντες.
Αναλυτικότερα, το Σάββατο 20 Απριλίου, από τις 11:00 ως τις 17:00 Κερκυραίοι ανεξαρτήτως ηλικίας καλούνται να διαβάσουν αποσπάσματα από τον «Δον Κιχώτη». Για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης το Επίτιμο Προξενείο της Ισπανίας στην Κέρκυρα καλεί τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν μαζί του στα τηλέφωνα 26610-30457 ή 6976800190 ή στις διεύθυνση cervantes.corfu@gmail.com.
Η ανάγνωση αποσπασμάτων μίας ως δύο σελίδων από τον Δον Κιχώτη, το κλασικό μυθιστόρημα του Θερβάντες στο οποίο ένας ονειροπαρμένος ιππότης παρέα με τον αγαθό υποκόμο του, τον Σάντσο Πάντσα, μπλέκει σε αμέτρητες περιπέτειες από την στιγμή που αποφασίζει να υπερασπιστεί τους κατατρεγμένους, μπορεί να γίνει στα ελληνικά, στα ισπανικά, στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα γερμανικά, στα ιταλικά ή στα Ρωσικά.
Μια μέρα μετά, την Κυριακή 21 Απριλίου στις 12:00, η Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κερκύρας θα διοργανώσει εκδήλωση εμπνευσμένη από το έργο του Ισπανού λογοτέχνη.
Η αίθουσα Εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Νικηφόρου Θετόκη 10) θα φιλοξενήσει και τις δύο εκδηλώσεις.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk