Σύμφωνα με δημοσίευμα της δανέζικης εφημερίδας «Ekstra Bladet», μεταξύ των 380 αγώνων που περιλαμβάνονται στη λίστα των στημένων που ξεσκέπασε η Γιουροπόλ, είναι και εκείνος ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την ουγγρική Ντέμπρετσεν (στην έδρα της πρώτης) για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο τερματοφύλακας της Ντέμπρετσεν Βούκασιν Πόλεκσιτς κατηγορείται ότι χρηματίστηκε για να εξασφαλίσει ότι στο ματς εκείνο θα σημειώνονταν περισσότερα από δυο γκολ.
Τελικώς η Λίβερπουλ επικράτησε με 1-0 χάρη σε τέρμα του Ντιρκ Κάουτ με τον Πόλεκσιτς να φέρει ακέραια την ευθύνη καθώς έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του πριν ο Ολλανδός τη σπρώξει στα δίχτυα. Στο ίδιο ματς ο Στίβεν Τζέραρντ είχε δοκάρι.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει επίσης ότι σε γραπτά μηνύματα που ανακτήθηκαν από τη Γιουροπόλ, οι άνθρωποι του κυκλώματος που βρίσκεται πίσω από την απόπειρα «στησίματος» εμφανίζονταν εκνευρισμένοι με το γεγονός ότι ο Τζέραρντ έχασε κάμποσες καλές ευκαιρίες.
Από τα 300 ματς που έχουν ερευνηθεί, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τουλάχιστον 150 «στησίματα». Στην Τουρκία υπάρχουν υποψίες για 79 ματς, στη Γερμανία για 70, στην Ελβετία για 141, στην Φινλανδία για 32, στην Ουγγαρία για 20 και στο Βέλγιο για 19. Οσον αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται δύο αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και 14 του Γιουρόπα Λιγκ.