– Στο ποδόσφαιρο, κ. Διευθυντά, ένας Τσάκας βάλθηκε να τρελάνει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού λέγοντάς τους ότι «λεφτά υπάρχουν» στην Αραβία και υφίσταται τρόπος τα χρήματα αυτά να δοθούν στον ΠΑΟ και να τα κάνει ό,τι θέλει. Στην πολιτική, επίσης, παρουσιάστηκε ένας νέος πολιτικός ο κ. Τσίπρας, που υποστηρίζει ότι «φίλοι υπάρχουν» Ρώσοι, Κινέζοι κ.λ.π., κ.λ.π. οι οποίοι μπορούν να δανείσουν τη χώρα και να έλθει η ανάπτυξη. Κοντολογίς ΠΑΟ και Ελλάδα μπορούν να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα στο τσάκα – τσάκα.

– Οι παραπάνω υποσχέσεις και ελπίδες του κ. Τσάκα και του κ. Τσίπρα «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις» αποδείχθηκαν φρούδες και αστήρικτες, όνειρα θερινής νυκτός, σκέτοι ανεμόμυλοι του Δον Κιχώτη. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ταλαιπωρημένοι και αγανακτισμένοι έφτασαν στα όριά τους και αποφάσισαν να κυνηγήσουν τον ευφάνταστο κ. Τσάκα. Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας – και καλά κάνει ο άνθρωπος – άρχισε να τα μασάει, όπως λέμε. Βλέποντας και τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει η Κύπρος στη δανειοδότησή της φαίνεται να προβληματίζεται. Αφού έφτασε μέχρι τη Γη του Πυρός για εμπειρίες, συνέχισε τα καλοπιάσματα με τον Σόιμπλε και τις μαλαγανιές με τους Αμερικανούς. Εδώ που τα λέμε είναι θετική εξέλιξη το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δήλωσε στους Αμερικανούς ότι δεν θέλει να δει τη χώρα του να γίνεται Βόρεια Κορέα.

– Αβίαστα, λοιπόν, μπορεί να βγει το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανακαλύψουμε το «αεικίνητο». Με τον όρο αυτό εννοούμε τη μηχανή, την οποία τη βάζουμε μπροστά και μετά δουλεύει αιωνίως χωρίς καύσιμα. Δηλαδή αυτή η μηχανή θα μας άνοιγε το δρόμο προς την άκοπη ευδαιμονία, θα μας ξαναγύριζε στον παράδεισο, παραγράφοντας την όποια ευθύνη μας για το προπατορικό αμάρτημα. Το αεικίνητο, λοιπόν, μαζί με το ελιξίριο, το πανφάρμακο, θα μας εξασφάλιζαν μια ζωή χαρισάμενη.

– Αυτά τα επινοήματα όμως μας θυμίζουν τους «από μηχανής Θεούς» των προγόνων μας και είναι απλές φαντασιώσεις, που δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθούν. Αν δεν σοβαρευτούμε, αν δεν οργανωθούμε, αν δεν φέρουμε επενδύσεις (και αυτές θα έλθουν αν φύγει από το προσκήνιο η άρρωστη ανεύθυνη γενιά των μουσατομαλλιάδων συνδικαλιστών) αν δεν κάνουμε την απαραίτητη αποταμίευση, δεν πρόκειται ποτέ να μπούμε σε σειρά, απλώς θα κυνηγάμε ανεμόμυλους και θα σπάμε τα μούτρα μας. Τσάκας, Τσίπρας, αεικίνητο, ελιξίριο, πανφάρμακο μοιάζουν να είναι συνώνυμα.