Σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο στη Φιλελλήνων, στην Στοά Ράλλη που ήταν για χρόνια κλειστή, λειτουργεί ένα ολόφρεσκο μπαρ, με το όνομα By the glass.
To όνειρο τριών φίλων που αγαπούν το κρασί, έγινε πραγματικότητα στις μέρες της κρίσης. Η αισθητική του -αποτέλεσμα της συνεργασίας των τριών ιδιοκτητών με την αρχιτέκτονα Ντόρα Καλιμάκη, και τον φωτιστή θεάτρου Νίκο Βλασόπουλο – αν και επηρεασμένη από αντίστοιχους χώρους του εξωτερικού, ομολογούν οι ίδιοι, είναι απολύτως ενσωματωμένη στην ελληνική πραγματικότητα.

Ξύλινη μπάρα, μαρμάρινα δάπεδα σκακιέρα, μαυροπίνακας, αστική εσάνς. Ενδιαφέρον το αποτέλεσμα στη διακόσμηση με το αίθριο και τη στοά-αυλή να συμμετέχουν στο ατμοσφαιρικό παιχνίδι που στήθηκε στο εντυπωσιακό κτίριο του 1825, στην καρδιά της Αθήνας.

Το όνομα «by the glass» προέρχεται από το ομώνυμο μηχάνημα που σερβίρει κρασί για γευσιγνωσία και όχι μόνο. Με 100 ετικέτες ελληνικών κρασιών, και λίγα σπιτικά συνοδευτικά πιάτα, διεκδικεί μία θέση στην αγορά των wine bar που όλο και μεγαλώνει.

Wine bar «By the glass»: Φιλελλήνων και Γεωργίου Σουρή 3, Αθήνα