Απλή όσο και «λαµπερή». Θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα δηµιουργήσει το σωστό κλίµα για το κύριο πιάτο που ακολουθεί.

Υλικά (για 6-8 άτοµα)

  • 1 µαρούλι, κοµµένο µε τα χέρια
  • 1 λόλα κόκκινη, κοµµένη µε τα χέρια
  • 1 λόλα πράσινη, κοµµένη µε τα χέρια
  • 500 γρ. γαρίδες, βρασµένες και καθαρισµένες
  • 1 αχλάδι, καθαρισµένο και κοµµένο σε µακρόστενα κοµµάτια
  • 1 ξινόµηλο, κοµµένο σε µακρόστενα κοµµάτια
  • 1 φλ. ρόδι (τους σπόρους)
  • 3 κ.σ. σουσάµι
  • 1 φλ. φουντούκια, χονδροκοµµένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ποτήρι έ.π. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. χυµό λεµονιού
  • ½ φλ. Ξίδι

Εκτέλεση

Πλένουµε τα σαλατικά και τα σουρώνουµε πολύ καλά. Τα βάζουµε σε µια µεγάλη λεκάνη µαζί µε τις βρασµένες γαρίδες, το αχλάδι, το µήλο, το ρόδι, το σουσάµι, τα φουντούκια. Αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε καλά.

Μεταφέρουµε τη σαλάτα µας στη σαλατιέρα, χτυπάµε στο σέικερ το λάδι µε τον χυµό λεµονιού και το ξίδι, περιχύνουµε και σερβίρουµε αµέσως.