50 χρόνια και δεν (τους) έχει τελειώσει… Το μεγαλύτερο ροκ συγκρότημα παγκοσμίως το επιβεβαίωσε εχθές το βράδυ Κυριακή 25 Νοεμβρίου, με μια εμφάνιση που μάγεψε το κοινό.

Μπροστά σε ένα πλήθος 20.000 ανθρώπων, στο O2 Arena του Λονδίνου, οι Rolling Stones έδωσαν την πρώτη συναυλία τους εδώ και πέντε χρόνια, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια παρουσίας τους, στη διεθνή μουσική σκηνή.

Τα τέσσερα θρυλικά μέλη του συγκροτήματος, Μικ Τζάγκερ, Ρόνι Γουντ, Κιθ Ρίτσαρντς και Τσάρλι Γουάτς ενώθηκαν για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια, με το πρώην μέλος του συγκροτήματος, τον μπασίστα Μπιλ Γουάιμαν και για περισσότερες από δύο ώρες μάγεψαν το κοινό με τα τραγούδια τους.

Την συναυλία άνοιξε ο 69χρονος Μικ Τζάγκερ ερμηνεύοντας το «I Want to be your man» ενώ στη γιγάντια σκηνή ανέβηκε και η Μαίρη Τζέι Μπλάιτζ, η οποία τραγούδησε μαζί με τον Μικ Τζάγκερ το «Gimme Shelter».

Ανάμεσα στα highlight της βραδιάς ήταν και οι κιθαρίστες Τζεφ Μπεκ και Μικ Τέιλορ, οι οποίοι ενώθηκαν επί σκηνής με το θρυλικό «κουαρτέτο» ερμηνεύοντας διάφορα τραγούδια.

Να σημειώσουμε ότι οι ιδιαιτέρως υψηλές τιμές των εισιτηρίων κάτι για το οποίο είχαν επικριθεί, προσφάτως, οι Rolling Stones, δεν πτόησαν τους θαυμαστές του συγκροτήματος.

Όσοι βρέθηκαν στην O2 Arena κατέβαλαν αντίτιμο ακόμη και 500 ευρώ για να παρακολουθήσουν τη συναυλία. Κατά την διάρκειά της μάλιστα ο Μικ Τζάγκερ σχολίασε με χιούμορ τις ακριβές τιμές των εισιτηρίων, λέγοντας, «δεν είναι τόσο φθηνές και αυτό είναι το πρόβλημα».

Αυτή η εμφάνιση ήταν η πρώτη από μια σειρά πέντε συναυλιών που σηματοδοτούν την 50η επέτειο των Rolling Stones, στο πλαίσιο μιας περιοδείας που ονομάζεται «50 χρόνια και δεν έχει τελειώσει». Μια δεύτερη συναυλία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στην ίδια αρένα και τρεις στη Νέα Υόρκη, το Νιούαρκ, και το Νιου Τζέρσεϋ τον Δεκέμβριο.