Ενοπλη συμπλοκή μεταξύ κακοποιών και αστυνομικών με έναν τραυματία σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:40 το πρωί σε πλατεία στο Ιλιον.

Πρόκειται για έναν 33χρονο Ελληνα, δραπέτη των φυλακών Μαλανδρίνου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρει τραύμα στην κοιλιά και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Όπως έγινε γνωστό, στις 9:45 εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, ύποπτο Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να το ελέγξουν ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε μέσα σε πρατήριο υγρών καυσίμων κοντά στην πλατεία Ιλίου.

Οι επιβάτες βγήκαν από το όχημα και όταν τους ζητήθηκε από τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να παραδοθούν εκείνοι τους απείλησαν με τα όπλα τους. Τότε οι αστυνομικοί πυροβόλησαν για να τους ακινητοποιήσουν με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τον έναν εξ αυτών.

Επίσης κατασχέθηκε το πιστόλι των 22 χιλιοστών με το οποίο ο τραυματίας απείλησε τους αστυνομικούς. Ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.