Η αλήθεια είναι ότι στις ΗΠΑ έχουν μια τάση, σχεδόν εμμονή, με την ποσότητα καθώς κατά καιρούς έχουμε ακούσει για το μεγαλύτερο μπέργκερ, το μεγαλύτερο ντόνατς, την μεγαλύτερη σοκολάτα και πάει λέγοντας. Η λατρεία για το junk food στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού άλλωστε, είναι πιο γνωστή και από το Άγαλμα της Ελευθερίας.
Κάτι παρόμοιο συνέβη πρόσφατα όταν ο Scott Weiner, ιδιοκτήτης του διαδικτυακού οδηγού εστιατορίων πίτσας της Νέας Υόρκης, Scott’s Pizza Tours, έφτιαξε την μεγαλύτερη πίτσα στον κόσμο και -αναγκαστικά- το μεγαλύτερο κουτί μεταφοράς της.
Το δημιούργημα αυτό κόστισε 200 δολάρια ενώ η τετράγωνη χάρτινη συσκευασία, κατασκευή του εστιατορίου Big Mama’s & Papa’s του Λος Άντζελες στην οποία τοποθετήθηκε είχε πλευρά 1μ. και 37εκ.
«Αυτή η ποσότητα θεωρητικά μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 50-70 ατόμων» δήλωσε ο Weiner ο οποίος λατρεύει την πίτσα και περηφανεύεται για την συλλογή του από κουτιά την οποία θεωρεί είδος τέχνης (;), χωρίς όμως να μας διευκρινίζει αν πρόκειται για χρησιμοποιημένα κουτιά ή όχι.
Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν ήταν μαργαρίτα ή σπέσιαλ ούτε αν το γευστικό επίπεδο ήταν αντάξιο του μεγέθους της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάπου στην Αμερική ετοιμάζεται ήδη το επόμενο Γκίνες, -πάντα με βάση το μέγεθος…