Μεγάλη βραδιά για την κάντρι μουσική η χθεσινή -Πέμπτη 1 Νοεμβρίου. Σε μια λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Νάσβιλ με οικοδεσπότες τους Μπραντ Πέισλι και Κάρι Άντεργουντ, απονεμήθηκαν τα 46α Country Music Association Awards (CMA Awards).

Μεγάλοι νικητές της βραδιάς ήταν το λαμπερό ζευγάρι της κάντρι Μπλέικ Σέλτον και Μιράντα Λάμπερτ, οι οποίοι απέσπασαν τα βραβεία «Male vocalist» και «Female vocalist» αντίστοιχα, ενώ μοιράστηκαν τον τίτλο Song of the Year για το τραγούδι «Over You». Επίσης, ο Μπλέικ Σέλτον απέσπασε και την μεγάλη διάκριση των CMA Awards, το βραβείο «Entertainer of the year».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα δύο τελευταία χρόνια το εν λόγω βραβείο είχε κερδίσει η νεαρή σταρ της κάντρι Τέιλορ Σουίφτ, η οποία όμως φέτος έφυγε με άδεια χέρια από την εκδήλωση.

Ανάμεσα στους νικητές ήταν και οι «Little Big Town» που με το τραγούδι «Pontoon» απέσπασαν το βραβείο «Single of the Year», ενώ αναδείχθηκαν και σε «Vocal Group of the Year», ο Έρικ Τσερτς που κέρδισε τον τίτλο «Album of the Year» για το «Chief» και οι «Thompson Square» που διακρίθηκαν ως Vocal Duo of the Year.

Αναλυτικά η λίστα με τους νικητές των 46ων Country Music Association Awards:

Entertainer of the year: Blake Shelton

Female vocalist of the year: Miranda Lambert

Male vocalist of the year: Blake Shelton

New artist of the year: Hunter Hayes

Vocal group of the year: Little Big Town

Vocal duo of the year: Thompson Square

Single of the year: «Pontoon» – Little Big Town

Album of the year: «Chief» – Eric Church

Song of the year: Miranda Lambert and Blake Shelton – «Over You»

Musical event of the year: Kenny Chesney and Tim McGraw – «Feel Like a Rock Star»

Music video of the year: Toby Keith – «Red Solo Cup»

Musician of the year: Mac McAnally