Την Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, από τον οποίο θα ζητήσουν τη μη υπαγωγή του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.) στον ΕΟΠΥΥ.

Οι εκπρόσωποι των δικηγόρων θα τονίσουν ότι τα μέτρα που επιχειρούνται να επιβληθούν σε βάρος του δικηγορικού κόσμου δεν έχουν σχέση με τις απαιτήσεις της τρόικας, αλλά είναι κατ’ επιταγήν συγκεκριμένων συμφερόντων.

Θα αναφερθούν δε στις αλλαγές για τον περιορισμό της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου ως προς την αποζημίωση θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων, θα ζητήσουν να μην ενταχθούν τα Ταμεία Υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ και να μην χρησιμοποιηθούν τα αποθεματικά των υγιών Ταμείων για να καλύψουν τα προβληματικά και θα καταγγείλουν ως επιζήμια την κατάργηση της υποχρεωτικής έως σήμερα παράστασης των δικηγόρων σε συμβολαιογραφικές πράξεις (συμβόλαια, κ.λπ.) που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση.

Ο κλάδος των γιατρών θα ζητήσει από τον κ. Στουρνάρα να δοθούν για όλους τους γιατρούς τα χρωστούμενα 3 ετών από τα διάφορα ασφαλιστικά Ταμεία ως οφείλει το κράτος από τις συμβατικές του υποχρεώσεις ή να υπάρξει συμψηφισμός με τα χρήματα που οφείλουν οι γιατροί προς το κράτος.