• Αναζήτηση
  • Στριφτάρια με κοτόπουλο, μαραθόριζα και θυμάρι

    Υλικά για 2 άτομα
    300 γρ. στριφτάρια (ζυμαρικά) ή πένες
    200 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
    αλάτι
    2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
    1 μαραθόριζα (φινόκιο), σε λεπτές φέτες
    1 κύβος ζωμός κοτόπουλου, διαλυμένος σε 1 φλ. ζεστό νερό και ανακατεμένος με 1 κ.σ. μουστάρδα
    1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (μόνο το τρυφερό πράσινο μέρος)
    2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
    1 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

    Εκτέλεση
    Αλατίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε στην άκρη.
    Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε για 1-2 λεπτά τη μαραθόριζα και ρίχνουμε τον ζωμό. Κόβουμε τα φιλέτα σε λεπτές λωρίδες, τα προσθέτουμε στο τηγάνι, τα φέρνουμε μια βόλτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και το ξαναβάζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να δέσει η σάλτσα ικανοποιητικά.
    Στο τέλος πασπαλίζουμε με το κρεμμυδάκι, το θυμάρι, το πιπέρι, περιχύνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
    Αφιερώματα