Του πρώην Δημάρχου Παμβώτιδας

Εάν επιχειρούσε κανείς μια σύγκριση ανάμεσα στο σημερινό πρωθυπουρ-γό και τον τέως αποχωρήσαντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ Παπανδρέου, θα εύρισκε πολλά κοινά σημεία και ίσως προέβλεπε και τα μελλούμενα, όσον αφορά στην πορεία της χώρας μας, μια και η ιστορία , η γνώση δηλαδή του παρελθόντος, βοηθάει στο να κατανοήσουμε το παρόν και να κάνουμε μια σχετική πρόβλεψη για το μέλλον .

Συγκεκριμένα :Αρχικά, ο κ. Γ. Παπανδρέου το 2010 κέρδισε τις εκλογές με το σύνθημα , κυρίως, ¨λεφτά υπάρχουν¨, ενώ ο κ. Σαμαράς κέρδισε την πρωτιά στις φετινές εκλογές υποστηρίζοντας ότι η πολιτική περικοπής μι-σθών και συντάξεων είναι καταστρεπτική (δικαιολογημένα) για τη χώρα, γιατί βαθαίνει την ύφεση….. και γι’ αυτό υποσχόταν όχι πλέον περικοπές μισθών και συντάξεων, όχι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Έπειτα, η εύκολη λύση κάλυψης των ελλειμμάτων του Προϋπολογισμού για τον κ. Παπανδρέου ήταν οι περικοπές μισθών και συντάξεων των δημό-σιων υπαλλήλων, ενώ την ίδια πρακτική ακολουθεί και ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Παπανδρέου δεν πήρε και, κυρίως, δεν εφάρμοσε κανένα μέτρο φορολόγησης του μαύρου χρήματος, την ίδια όμως πολιτική ακολουθεί και ο κ. Σαμαράς; δηλαδή πολιτική και των δύο είναι να επωμιστούν το κόστος της κρίσης, για την οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι, οι φτωχοί και οι μικρομε-σαίοι. Ακολούθως, ο κ. Παπανδρέου διατυμπάνιζε ότι για χάρη της ¨σωτηρίας της πατρίδας¨ δεν υπολόγιζε το πολιτικό κόστος , το ίδιο ακριβώς εννοεί και ο κ. Σαμαράς λέγοντας ότι θα πάρει τα ¨αναγκαία¨ μέτρα κι ας πέσει. Δεν μας είπαν όμως και δε μας λένε οι δύο αυτοί κύριοι ποιος πλήρωσε ή ποιος θα πληρώσει το κόστος της πτώσης τους; Η απάντηση είναι ευνόητη: ο λ α ό ς.

Συνεπώς , πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Πώς θα μπορούσαμε, λοιπόν, να σωθούμε, από τις καταστρεπτικές τους πολιτικές; Το χρέος της χώρας μας, όσα τέτοια μέτρα κι αν παρθούν, και θα παρθούν, δεν είναι διαχειρίσιμο. Επομένως, απαιτείται αναπτυξιακή πολιτική, νέο ¨κούρεμα¨ των ομολόγων των ξένων τραπεζών, και πάνω απ΄όλα ένας ηγέτης άφθαρτος και αδιάφθορος που θα σηκώσει το ανάστημά του στους τοκογλύφους πιστωτές μας και θα εφαρμόσει, επιτέλους, φιλολαϊκή και προς όφελος της χώρας μας πολιτική.

www.kranas.blogspot.gr