Για 2η συνεχή χρονιά ο Giorgio Armani ένωσε τις δυνάμεις του με τον Πράσινο Σταυρό για την υποστήριξη των προγραμμάτων πρόσβασης σε πόσιμο νερό, σε κοινότητες όπου υπάρχει έλλειψη, καθώς και για την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της γνώσης του κοινού απέναντι σε αυτόν τον σημαντικό σκοπό.

Από την 2η Μαρτίου μέχρι την 31η Μαΐου 2012, η επιχείρηση Acqua for Life – μία ανθρωπιστική καμπάνια σε παγκόσμιο επίπεδο – ήταν μία ευκαιρία να αυξηθεί η υποστήριξη προς τον GCI και το πρόγραμμα Έξυπνο Νερό για Πράσινα Σχολεία -Smart Water for Green Schools -, το οποίο επικεντρώνεται στις ανάγκες των παιδιών στην Γκάνα και για πρώτη χρονιά στη Βολιβία.

Ο στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη των υποδομών που θα επιτρέψουν την πρόσβαση των χωριών, αλλά και απευθείας των σχολείων σε νερό ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής των μαθητών. Καθ’όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με κάθε αγορά ενός αρώματος Acqua di Gio ή Acqua di Gioia, ο Giorgio Armani έδινε την αντιστοιχία σε 100 L νερού στον GCI. Το πρόγραμμα περιελάμβανε
και ψηφιακή πλευρά: για κάθε νέο φίλο της σελίδας του Acqua for Life στο Facebook αυτόματα δίνονταν 50 L νερού.

Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά:

– 52,125,629 λίτρα πόσιμου νερού συγκεντρώθηκαν, δηλαδή 20.3% περισσότερα από το 2011,
– 8,554,200 λίτρα συγκεντρώθηκαν μέσω του διαδικτύου
– 300,000 νέοι φίλοι στο facebook και 114,000 αναφορές σε blogs

Η πρόκληση, όμως, δεν σταματάει εδώ, καθώς το πρόγραμμα Acqua for Life θα συνεχιστεί με την υποστήριξη της Γκάνας και της Βολιβίας καθώς και νέων χωρών και κοινοτήτων όπου οι ανάγκες για νερό είναι σημαντικές.

Ο Armani βασιζόμενος στη δύναμη της μάρκας του σκοπεύει να ενδυναμώσει και άλλο το έργο του, ώστε να επεκτείνει την ενημέρωση για την παγκόσμια έλλειψη νερό. Οι επισκέπτες του Acqua for Life fan page μπορούν να βρουν την τελευταία ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του νερού παγκοσμίως σε συνδυασμό με την πρόοδο των προγραμμάτων στη Γκάνα και στη Βολιβία καθώς και τη ζωή των κοινοτήτων