Υλικά για 4 άτομα

4 φέτες ψωμί, μπαγιάτικο
3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 φλ. γάλα, φρέσκο
200 γρ. σύγκλινο ή απάκι σε μπουκιές
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2-3 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα και τα αβγά σε 2 ξεχωριστά μπολ. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Περνάμε τις φέτες πρώτα από το γάλα και μετά από το αβγό. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και αφού στραγγίξουμε τις φέτες από τα περιττά υγρά τις τοποθετούμε στο τηγάνι και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σε μέτρια φωτιά ψήνονται πολύ καλύτερα απ’ ό,τι σε δυνατή. Μόλις ψηθούν, ρίχνουμε στο τηγάνι το σύγκλινο ή το απάκι και το ροδίζουμε, περιχύνοντας με ένα κουτάλι τις φέτες με το λιπάκι που θα βγάλει το αλλαντικό, μέχρι να το πιουν εντελώς. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

tips
Αν θέλουμε το πιάτο μας πιο πλούσιο, μπορούμε μαζί με το σύγκλινο να προσθέσουμε και 200 γρ. τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα ή εναλλακτικά, να βουτήξουμε τις φέτες σε γάλα, αβγό και τριμμένο τυρί.
Αντί για μαϊντανό μπορούμε να βάλουμε ρίγανη, θυμάρι ή μαντζουράνα.
Σε αυτή τη συνταγή ταιριάζει καλύτερα ένα χωριάτικο ζυμωτό.