Τα ολοκληρωμένα πορίσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων με τους βαλλιστικούς ελέγχους, τα αποτυπώματα, δείγματα DNA, καθώς και εκείνα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας με την ανάλυση κλήσεων και δεδομένων τριών αριθμών και των αντίστοιχων συσκευών κινητής τηλεφωνίας, αναμένουν τα επόμενα 24ωρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σε αυτά υπολογίζουν για να δωθεί νέα ώθηση στις έρευνες για την αιματηρή ληστεία πριν από μια εβδομάδα στην Νάουσα της Πάρου, με θύμα τον 53χρονο οδηγό ταξί Δημήτρη Μϊχα, καθώς το πρώτο σκέλος της έρευνας δεν έφθασε στους δράστες. Οι αστυνομικές αρχές προχωρούν και στην επανεξέταση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από και προς το νησί, αναλύοντας αυτή τη φορά τις λίστες με τα στοιχεία ΙΧ και τα ονόματα επιβατών πλοίων που έφτασαν και αναχώρησαν από το νησί το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Η «σάρωση» του νησιού από δεκάδες αστυνομικούς έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, χωρίς αποτέλεσμα. Ομως την τελευταία ώρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν δηλώνουν την αισιοδοξία των πρώτων ημερών και δεν αποκλείουν πια την περίπτωση οι κακοποιοί να έχουν φύγει από το νησί.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υπολογίζουν πλέον περισσότερο στα τεχνικά και επιστημονικά δεδομένα στην προσπάθεια τους να ταυτοποιήσουν πρόσωπα και καταστάσεις. Χωρίς, ωστόσο, και πάλι τα πρώτα ενδεικτικά στοιχεία να είναι «ενθαρρυντικά» ή «αποκαλυπτικά», όπως λένε. Οι αστυνομικοί μιλούν για «υπόπτους χωρίς αποδείξεις» και αυτό μεγεθύνει τον προβληματισμό τους.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται όλα τα δεδομένα από την εξέταση αποτυπωμάτων στο καμένο ΙΧ των δραστών, στους κάλυκες, σε ένα καπέλο και σε ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στον τόπο της εγκληματικής ενέργειας.

Ακόμη αναμένονται πλήρη δεδομένα DNA από τα ίδια ευρήματα, τα οποία θα συγκριθούν με δείγματα γενετικού υλικού που ελήφθησαν από τουλάχιστον 20 άτομα που προσήχθησαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν και τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων στο όπλο των 9mm με το οποίο πυροβολήθηκε ο άτυχος 53χρονος. Οι πρώτες απαντήσεις που έχουν δοθεί ωστόσο μιλούν για αχρησιμοποίητο όπλο.

Πιθανόν την Παρασκευή το πρωί να παραδοθούν και τα δεδομένα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, από τα οποία αναμένεται να προκύψουν στοιχεία για κινητά τηλέφωνα που μπορεί να ανήκαν σε τουλάχιστον τρεις από τους δράστες της ληστείας, ύστερα από την ανακάλυψη ενός κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποίησε ένας από τους ληστές.

Η έρευνα εστιάζεται επίσης σε ακτοπλοικά εισιτήρια – με προορισμό την Πάρο – με αριθμούς πινακίδων ΙΧ που αντιστοιχούν σε μαύρο Opel, ίδιο με αυτό που χρησιμοποίησαν οι ληστές στην επιδρομή στην Alpha Bank στη Νάουσα και μετά έκαψαν στον Αμπελά.

Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι στο ΙΧ οι δράστες έβαλαν άλλες πλαστές πινακίδες – που αντιστοιχούν σε νομίμως κυκλοφορούντα οχήματα – στη φάση άφιξης και κίνησης του ΙΧ στο κυκλαδίτικο νησί και άλλες στη διάρκεια της ληστρικής επιδρομής. Με βάση αυτό το στοιχείο γίνεται ειδικός, στοχευμένος έλεγχος στις λίστες των οχημάτων.

Πάντως οι έρευνες των αστυνομικών στην Πάρο για να διαπιστωθεί πού βρισκόταν το μαύρο Opel, πριν από την ληστεία, δεν φαίνεται να απέδωσε οτιδήποτε. Η «εξαφάνιση» αυτή πολλαπλασιάζει τις απορίες των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για τις κινήσεις των δραστών.

Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να συγκρίνουν δεδομένα από τη ληστεία της Πάρου με αυτήν στην Alpha Bank στις Σπέτσες πριν από έναν μήνα και αυτό αποτελεί «πυξίδα» στις έρευνές τους.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθεί επίσης να εστιάζει το ενδιαφέρον της σε ενδεχόμενη συμμετοχή στηληστεία ενός 42χρονου Ελληνα κακοποιού, ο οποίος αναζητείται για άλλες ληστείες στην Αργολίδα, καθώς επίσης και για ενδεχόμενη εμπλοκή τριών αλβανών κακοποιών, ενώ έχουν εξετασθεί και διάφορα άλλα σενάρια ανάμεσα σε αυτά εγκατεστημένων στο νησί αλλοδαπών κακοποιών, ενός διακινητή ναρκωτικών που μεταβαίνει διαρκώς στην Πάρο και άλλους υπόπτους.