Υπ. Δημόσιας Διοίκησης: Σχεδιάζουμε περικοπές για όλους

Σε διάψευση της πληροφορίας ότι του ζητήθηκαν περικοπές 2,2 δισ. ευρώ και αντιπρότεινε έναντι αυτού του ποσού μόλις 100 εκατ. προέβη της υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με ενημερωτικό σημείωμα

Σε διάψευση της πληροφορίας ότι του ζητήθηκαν περικοπές 2,2 δισ. ευρώ και αντιπρότεινε έναντι αυτού του ποσού μόλις 100 εκατ. προέβη της υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με ενημερωτικό σημείωμα.

Στο σημείωμα αναφέρεται ότι το υπουργείο «έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την υλοποίηση μίας νέας, αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης, με κύριο στόχο την υψηλή αποδοτικότητα και την εξοικονόμηση πόρων» η οποία «θα αποφέρει και μεγάλα δημοσιονομικά οφέλη», διευκρινόζοντας ωστόσο ότι «τα οφέλη αυτά δεν προκύπτουν από περικοπές δαπανών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά του συνόλου της κυβέρνησης».

Αναλυτικά το σημείωμα:

«Τόσο για τον ακριβή υπολογισμό των εξοικονομούμενων πόρων, όσο και για την υλοποίηση των στόχων της εξοικονόμησης, απαιτείται η συνεργασία και των άλλων υπουργείων. Αντιθέτως, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία τόσο με το υπουργείο Οικονομικών, όσο και με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force), έχει ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια ανατροπής δεδομένων δεκαετιών στη Δημόσια Διοίκηση, με κατ’ εξοχήν παράδειγμα αυτό της αξιολόγησης των δομών του Δημοσίου, η οποία θα ακολουθηθεί και από αξιολόγηση του προσωπικού. Η προσπάθεια ακριβούς υπολογισμού του δημοσιονομικού οφέλους της Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ήδη ξεκινήσει. Δεδομένης της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος και της συναρμοδιότητας όλων των υπουργείων στην προσπάθεια αυτή, δε θα ήταν δυνατόν μια κυβέρνηση λίγων ημερών να έχει οριστικοποιήσει τα ποσά που θα προκύψουν από τις περικοπές δαπανών που συνδέονται με τη Διοικητική Μεταρρύθμιση. Είναι όμως βέβαια ότι η διοικητική μεταρρύθμιση θα αποφέρει σημαντικά δημοσιονομικά οφέλη (πάντα μέσα στο πλαίσιο της δέσμευσης της κυβέρνησης να μη γίνουν απολύσεις), από εξοικονόμηση πόρων σε δαπάνες όπως μισθώματα, έξοδα κίνησης και τηλεπικοινωνιών, διευθυντικές αμοιβές, ενοποίηση προμηθειών, κ.λπ. Παράλληλα θα υπάρξει όφελος από την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ανθρώπινων και άλλων πόρων της Δημόσιας Διοίκησης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
  • Σαμπάνιες στην άμμο Η Θέκλα έβγαλε από το μικρό σατέν τσαντάκι με το εντυπωσιακό κρυσταλλιζέ κούμπωμα σε σχήμα τακουνιών το lipstick σε... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk