Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν μετά το πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου από την Αϊόβα την Τρίτη, στις κεντρικές ΗΠΑ, σύμφωνα με τις αρχές.

Σπίτια ισοπεδώθηκαν και δέντρα ξεριζώθηκαν από αυτόν τον ανεμοστρόβιλο, ο οποίος κατέστρεψε την πόλη Γκρίνφιλντ, με πληθυσμό 2.000 κατοίκων.

REUTERS/Eric Cox

«Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από έναν ανεμοστρόβιλο, ο οποίος έπληξε το Γκρίνφιλντ και την περιοχή της κομητείας Αντέρ», δήλωσε η αστυνομία της Αïόβας χθες, προσθέτοντας πως ο αριθμός των τραυματιών θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω.

REUTERS/Eric Cox

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τον ανεμοστρόβιλο, έγινε γνωστό από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Άνταμ.

Ένα νοσοκομείο υπέστη ζημιές στο Γκρίνφιλντ και ασθενείς απομακρύνθηκαν προς άλλα ιατρικά κέντρα. Περίπου 100 διασώστες άρχισαν να ψάχνουν τα συντρίμμια, ανακοίνωσε επίσης η κυβερνήτης της Αϊόβα Κιμ Ρέινολντς.

Zach Boyden-Holmes/The Register/USA Today

Όπως μεταδίδει το CNN, ο αριθμός των ανεμοστρόβιλων στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες ξεπέρασε τον συνηθισμένο και 800 ανεμοστρόβιλοι έχουν καταμετρηθεί από τις αρχές του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ