Ιδανικό τεστ για τη δοκιμή προσώπων, σχημάτων και συστημάτων αποδείχθηκε το δεύτερο φλικό ματς της εθνικής μπάσκετ επί βραζιλιάνου εδάφους απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας (2-8 Ιουλίου).

Απόντος του Κώστα Καϊμακόγλου (προφυλάχθηκε για προληπτικούς λόγους) και με τον Γιώργο Πρίντεζη (17π.) σε ρόλο πρώτου βιολιού, η Ελλάδα επικράτησε με 99-69 με τον ομοσπονδιακό τεχνικό κ. Ηλία Ζούρο να δίνει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δοκιμάζονται όπως ο 21χρονος σέντερ του Πανιωνίου Βασίλης Καββαδάς (8π., 6 ρ.) ο οποίος είχε άκρως θετική εμφάνιση.

Ο τεχνικός της Ελλάδας δήλωσε με ικανοποίηση μετά το τέλος του αγώνα: «Ηταν λογικό να βελτιωθούμε, αφού κάθε μέρα με τις προπονήσεις θα εμφανιζόμαστε και καλύτεροι. Το βασικό είναι ότι προσπάθησαν όλοι οι παίκτες και στα 40 λεπτά. Στην άμυνα ήμασταν καλύτεροι, στην επίθεση όμως θα πρέπει να βρούμε ρυθμό. Συνεχίζουμε τις προπονήσεις και τη δουλειά. Σας είχα πει μετά το πρώτο παιχνίδι, ότι ημέρα με την ημέρα θα βελτιωνόμαστε. Δεν έχουμε πολύ καιρό, αλλά όσο βρισκόμαστε στο γήπεδο, η ομάδα θα γίνεται καλύτερη, αφού έχοντας διατηρήσει τον κορμό από πέρυσι, χρειάζεται και να θυμηθούμε κάποια πράγματα. Έχουμε δουλειά μπροστά μας, έχουμε λίγες μέρες διαθέσιμες και συνεχίζουμε την προσπάθεια προκειμένου να είμαστε έτοιμοι στο Προολυμπιακό Τουρνουά».

ΕΛΛΑΔΑ: Βασιλειάδης 8, Μπουρούσης 13, Ζήσης 7, Σπανούλης 7, Ν. Καλάθης 5, Φώτσης 12, Πρίντεζης 17, Παπανικολάου 10, Μπράμος 2, Μαυροειδής 2, Σλούκας 6, Μάντζαρης 2, Καββαδάς 8.
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Μπάρτλετ 11, Κένι 4, Βούκονα 15, Ουέμπστερ 18, Τρούμαν 4, Λόου 2, Χένρι 2, Πλέτζερ 13, Άλεν, Μπλόχαμ, Φρανκ.