Απαντήσεις στα… «τιτιβίσματα» φίλων του ποδοσφαίρου από διάφορες χώρες της Ευρώπης που απεστάλησαν μέσω του «twitter» έδωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης ο οποίος κλήθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης Euro 2012 να μιλήσει με τον τρόπο αυτό για τη μεγάλη πρόκληση της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στη Γερμανία (Παρασκευή 22/6, σέντρα 21.45). Ιδού ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του:

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγεις όταν σκέφτεσαι το ματς της Γερμανίας με την Ελλάδα;
«Στο ότι δεν έχουμε τίποτα απολύτως να χάσουμε και αυτό πρέπει να λειτουργήσει υπέρ μας. Οι Γερμανοί μπορούν να έχουν όλο το άγχος δικό τους».

Ποιο θεωρείς ότι είναι το σημείο που η Ελλάδα υπερτερεί έναντί της Γερμανίας;
«Εχουμε μάθει να αμυνόμαστε πολύ σωστά και πειθαρχημένα και να βγαίνουμε σωστά και γρήγορα στην αντεπίθεση. Αυτό είναι το όπλο μας, ελπίζω να λειτουργήσει και αυτή τη φορά καλά».

Σε ποιους τομείς πρέπει να γίνει ειδική προετοιμασία από την πλευρά της Ελλάδας για το συγκεκριμένο παιχνίδι;
«Δεν νομίζω ότι είναι ώρα να αλλάξουμε ή να προσθέσουμε κάτι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε την πειθαρχία μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να χτυπήσουμε τον αντίπαλο στις αδυναμίες του».

Είναι η θέση του τερματοφύλακα σε καλά χέρια;
«Παρά το γεγονός ότι ο Σηφάκης προέρχεται από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού, παρουσιάζεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι παίκτης-κλειδί για την Ελλάδα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και αύριο… Θεωρώ ότι του αξίζει η θέση, έχει αυτοπεποίθηση και είναι έτοιμος».

Τι πρέπει να αλλάξει η Ελλάδα στο παιχνίδι της λόγω της απουσίας του Καραγκούνη;
«Είναι ένας παίκτης που δύσκολα αντικαθίσταται, όχι μόνο λόγω ταλέντου αλλά επίσης και λόγω ταμπεραμέντου και χαρακτήρα. Εχει έναν πολύπλευρο ρόλο στην ομάδα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε ότι εκείνος που θα τον αντικαταστήσει θα ανταποκριθεί επαρκώς».

Η Γερμανία δείχνει ότι εκτός από το να επιτίθεται γνωρίζει εξίσου καλά και να αμύνεται. Θωρείς ότι θα φτάσετε στη νίκη μόνο με αντεπιθέσεις;
«Με μία αντεπίθεση δεν μπορείς να πιστεύεις πολλά. Το θέμα είναι να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα τη Γερμανία έξω από τη μεγάλη περιοχή μας. Αν το πετύχουμε αυτό, θα βρούμε τις ευκαιρίες για αρκετές αντεπιθέσεις».

Μπορεί η Ελλάδα με εμφανίσεις σαν και αυτές που έχει πραγματοποιήσει ως σήμερα να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2004;
«Πιστεύω ότι αν παίζαμε με κάποιον άλλον αντίπαλο στους 8 και όχι απέναντι στη Γερμανία θα είχαμε σαφώς περισσότερες πιθανότητες να κάνουμε ότι και τότε. Αν προκριθούμε λοιπόν, θα μπορούμε τα πάντα διότι η ομάδα λειτουργεί άψογα ως σύνολο».

Είναι καλύτερη ή χειρότερη η ομάδα αυτή από εκείνη του 2004;
«Βλέπω περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές. Και αναφέρομαι στον τρόπο με τον οποίοι προσεγγίζουμε τους αγώνες και την τακτική που ακολουθούμε στην οποία έχουμε τρομερή προσήλωση. Εχουμε τα ίδια πλεονεκτήματα με τότε και εγώ βλέπω όλη την προσπάθεια από την ομαδική της πλευρά».