Απονεμήθηκαν για δεύτερη χρονιά τα Critics’ Choice Television Awards, εχθές βράδυ -Δευτέρα 18 Ιουνίου- σε μια λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Beverly Hilton Hotel, στο Μπέβερλι Χιλς με τις τηλεοπτικές σειρές «Homeland», «Community» και «Sherlock» να αποσπούν τους περισσότερους τίτλους.

Όσον αφορά στις λαμπερές κυρίες, από τις μεγάλες νικήτριες της βραδιάς ήταν η Τζουλιάν Μουρ που κέρδισε το βραβείο «Best Actress in a Movie/Miniseries» (Καλύτερη ηθοποιός σε ταινία/μίνι σειρά) για τον ρόλο της ως Σάρα Πέιλιν στο «Game Change». Η 51ος ετών σταρ εντυπωσίασε με την καλλίγραμμη σιλουέτα της την οποία ανέδειξε με ένα μίντι ασπρόμαυρο φόρεμα Jason Wu.

Στις πρωταγωνίστριες της βραδιάς ήταν και η Κριστίνα Χέντρικς που κατέκτησε το βραβείο «Best Supporting Actress in a Drama Series» (β γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά) για τον ρόλο της στο «Mad Men», η Ζόε Ντεσανέλ που μοιράστηκε με την Εϊμι Πόλερ τον τίτλο «Best Actress in a Comedy Series» (Καλύτερη ηθοποιός σε κωμική σειρά) για τους ρόλους τους στο «New Girl» και «Parks and Recreation» αντίστοιχα, η Τζούλι Μπόουεν που απέσπασε τον τίτλο «Best Supporting Actress in a Comedy» (β γυναικείου ρόλου σε κωμική σειρά) για τον ρόλο της στο «Modern Family» αλλά και η Κλερ Ντέινς που αναδείχθηκε σε «Best Actress in a Drama Series» (Καλύτερη ηθοποιός σε δραματική σειρά) για την ερμηνεία της στο «Homeland».

Η επίσης εντυπωσιακή Λούσι Λιου που μαγνήτισε τα φωτογραφικά φλας κατά την άφιξή της στην 2η ετήσια Απονομή των τηλεοπτικών βραβείων Critics’ Choice, απέσπασε το βραβείο «Best Guest Performer in a Drama Series» (Καλύτερη guest ηθοποιός σε δραματική σειρά) για την εμφάνισή της στο «Southland».

Όσο για τους βραβευθέντες κυρίους της βραδιάς, τον τίτλο «Best Actor in a Drama Series» (Καλύτερος ηθοποιός σε δραματική σειρά) απέσπασε ο Μράιαν Κράνστον για τον ρόλο του στο «Breaking Bad», ενώ για την ίδια σειρά οΤζιανκάρλο Εσποζίτο κέρδισε το «Best Supporting Actor in a Drama Series» (β’ ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά).

Επίσης οι Λουις Σι Κάι (Louie) και Τάι Μπουρέλ(Modern Family) απέσπασαν τα βραβεία «Best Actor in a Comedy Series» (Καλύτερου ηθοποιού σε κωμική σειρά) και «Best Supporting Actor in a Comedy Series»(Β ανδρικού ρόλου σε κωμική σειρά) αντίστοιχα.

Εκτός από τους βραβευθέντες στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης περπάτησαν πολλοί διάσημοι σταρ ανάμεσά τους οι Κέβιν Κόστνερ συνοδευόμενος από την σύζυγό του Κριστιν Μπαουμγκάρτνερ, Γκίλιαν Άντερσον, Χάιντεν Πανετιέρ, Μπιζού Φίλιπς, Χάνα Σιμόν, Ρεγκίνα Κινγκ, Σάρα Χάιλαντ, Άσλεϊ Ρίκαρντς, Κρις Πατ κ.α

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΩΝ CRITICS’ CHOICE TELEVISION AWARDS 2012

Best Drama Series
Homeland – Showtime

Best Actor in a Drama Series
Bryan Cranston – Breaking Bad – AMC

Best Actress in a Drama Series
Claire Danes – Homeland – Showtime

Best Supporting Actor in a Drama Series
Giancarlo Esposito – Breaking Bad – AMC

Best Supporting Actress in a Drama Series
Christina Hendricks – Mad Men – AMC

Best Guest Performer in a Drama Series
Lucy Liu – Southland – TNT

Best Reality Series
Anthony Bourdain: No Reservations – Travel Channel

Best Reality Series – Competition
The Voice – NBC

Best Reality Show Host
Tom Bergeron – Dancing with the Stars – ABC
Cat Deeley – So You Think You Can Dance – FOX

Best Talk Show
Late Night with Jimmy Fallon – NBC

Best Comedy Series
Community – NBC

Best Actor in a Comedy Series
Louis C.K. – Louie – FX

Best Actress in a Comedy Series
Zooey Deschanel – New Girl – FOX
Amy Poehler – Parks and Recreation – NBC

Best Supporting Actor in a Comedy Series
Ty Burrell – Modern Family – ABC

Best Supporting Actress in a Comedy
Julie Bowen – Modern Family – ABC

Best Guest Performer in a Comedy Series
Paul Rudd – Parks and Recreation – NBC

Best Animated Series
Archer – FX

Best Movie/Miniseries
Sherlock – PBS

Best Actor in a Movie/Miniseries
Benedict Cumberbatch – Sherlock – PBS

Best Actress in a Movie/Miniseries
Julianne Moore – Game Change – HBO

Most Exciting New Series
The Following (Fox/Warner Bros.)
The Mindy Project (Fox/Universal)
Nashville (ABC/Lionsgate)
The Newsroom (HBO)
Political Animals (USA/Warner Bros.)