Στο Κτήμα Παλυβού την παντρεύουν, εδώ και χρόνια, με το κοσμοπολίτικο Chardonnay, αν και μέχρι πέρυσι φαίνεται πως το πάνω χέρι στη σχέση είχε… η Ελληνίδα. Ετσι τουλάχιστον δήλωναν η πληθωρική μύτη και το λιπαρό στόμα.

Στη σοδειά του 2011 παρατηρήσαμε μια μικρή αλλαγή, που δείχνει να αποκαθιστά τις ισορροπίες, δίνοντας ένα κρασί με σαφώς μεγαλύτερη κομψότητα και διευρυμένο πεδίο γευστικών συνδυασμών.

Το Chardonnay αύξησε τη συμμετοχή του, περίπου στο 50%, και αυτό είχε αποτέλεσμα να «ελαφρύνουν» τα αρώματα, που εξακολουθούν βέβαια να κινούνται σε λουλουδάτους και φρουτώδεις τόνους, εμπλουτισμένα με μια λεμονάτη νότα.

Κυρίως, όμως, η διαφορά έγινε στο στόμα, που κέρδισε σε ζωντάνια και φινέτσα, χωρίς να χάσει σημαντικά σε όγκο. Με άλλα λόγια, κερδίζει καινούργιους φίλους, χωρίς να χάσει τους παλιούς.

Τιμή: Περίπου €9,50 στο ράφι.