Η μόδα στο μακιγιάζ, ή τάσεις, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζονται, αλλάζει δις, τουλάχιστον, τον χρόνο. Το φυσικό όμως μακιγιάζ, το nude look σε ελεύθερη απόδοση, παραμένει σταθερή αξία στο πέρασμα των χρόνων. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα περιέλθουν σε αχρησία όλα τα αξεσουάρ από το οπλοστάσιό σας. Το φυσικό μακιγιάζ απαιτεί ουδέτερα χρώματα που ταιριάζουν στην απόχρωση της επιδερμίδας σας και καλύπτουν διακριτικά τυχόν ατέλειες. Το πρώτο βήμα για ένα άψογο nude look είναι η σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας, επιμένουν όλοι οι make-up artists. Τα μάτια και τα χείλη εξακολουθούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο με διακριτικό, όμως, τρόπο, που σημαίνει ότι αρκεί μια πινελιά που θα χαρίζει λάμψη. Απαλό ροζ, ροδακινί και μπεζ είναι τα χρώματα που ενδείκνυνται για σωστό και όμορφο αποτέλεσμα. Εννοείται ότι δεν λείπει η μάσκαρα από τις βλεφαρίδες.

Στο ξεκίνημα και επίσημα του καλοκαιριού η επιδερμίδα αποκαλύπτεται. Οι υψηλές θερμοκρασίες από τη μία και η έντονη ηλιακή ακτινοβολία από την άλλη δημιουργούν νέες ανάγκες και διαφοροποιούν τη ρουτίνα στην καθημερινή περιποίηση. Το βασικό ζητούμενο για τους επόμενους τρεις μήνες είναι ενυδάτωση και προστασία. Για να δείχνει, όμως, αλλά και να είναι υγιής και λαμπερή η γυμνή επιδερμίδα απαιτείται έγκαιρη προετοιμασία. Η απολέπιση είναι το πρώτο βήμα. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αναζωογονεί σε βάθος. Σε ιδανικές συνθήκες η απολέπιση γίνεται τις βραδινές ώρες.

Ακολουθεί πάντα μια μάσκα ή πλούσια, θρεπτική κρέμα για να αναπληρώσει τις απώλειες που υφίσταται η επιδερμίδα στη διάρκεια της μέρας εξαιτίας των δυσμενών περιβαλλοντικών συνθηκών. Μία ακόμη εναλλακτική, αλλά ιδιαίτερα αποδοτική λύση για την επιδερμίδα του προσώπου είναι οι οροί εντατικής δράσης, στους οποίους επένδυσε ιδιαίτερα η βιομηχανία της ομορφιάς τη φετινή χρονιά. Χάρη στη ρευστή μορφή τους έχουν την ικανότητα να εισχωρούν σε μεγαλύτερο βάθος και γι’ αυτό εξασφαλίζουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ενώ στο σώμα και όσο είναι ακόμη σχετικά νωπή η επιδερμίδα από το ντους, η ενυδάτωση παραμένει η νούμερο ένα φροντίδα με τις συνθέσεις σε μορφή ελαίου να κάνουν τη διαφορά. Οι πόροι είναι ακόμη ανοιχτοί και τα ξηρά έλαια εισχωρούν άμεσα, ενυδατώνουν σε βάθος και λειαίνουν την επιφανειακή στιβάδα.

1. Πούδρα για λάμψη από την καλοκαιρινή συλλογή μακιγιάζ, Givenchy, Croisière, Healthy Glow Powder No 4 Extreme Croisière.

2. Κόμπακτ πούδρα για απαλό χρώμα και λάμψη, Dior, Diorskin Nude Tan, Healthy Glow Enhancing Powder No 004 Sunset.

3.Λιπγκλός από την καλοκαιρινή συλλογή μακιγιάζ του οίκου, Yves Saint Laurent, Golden Gloss No54 Golden Sand.

4. Τέσσερις σκιές σε γήινες, φυσικές αποχρώσεις, The Body Shop, Shimmer Cubes.

5. Συλλεκτική πούδρα για διακριτική λάμψη στην επιδερμίδα, Guerlain, Météorites Cruel Gardénia, Illuminating Iridescent Powder.

6. Η πούδρα για ηλιοκαμένο χρώμα από την καλοκαιρινή συλλογή μακιγιάζ, Chanel, Soleil Tan de Chanel, No 907 Sable Beige.

7. Ρουζ με τρεις αποχρώσεις που χρωματίζουν απαλά και χαρίζουν φυσική λάμψη, Sisley, L’Orchidée, Blush Highlighter.