Τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη θα επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει Ειρηνική Επίσκεψη στην Εκκλησία της Ρωσίας, από 23-30 Μαΐου, κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει Ειρηνική Επίσκεψη στην Εκκλησία της Ρωσίας, από 23-30 Μαΐου, κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου.

Ο Aρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του θα επισκεφθούν τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, θα συλλειτουργήσει με τον Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας και θα επισκεφθεί Ιερές Μονές και Καθιδρύματα της Ρωσίας.

Το θέμα της επίσκεψης συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, κατά την οποία αναγνώστηκε έγγραφο του Αρχηγού της Αποστολής της ΕE για το κράτος δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο, με το οποίο ευχαριστεί την Εκκλησία της Ελλάδος για την επιστολή της Ιεράς Συνόδου.

Ο Αρχηγός της Αποστολής, στην απαντητική επιστολή του, τονίζει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Αποστολής για την επικράτηση του κράτους δικαίου, την προαγωγή των αναγκαίων συνθηκών καθώς και την περιφρούρηση και διαφύλαξη όλων των ιστορικών και πολιτισμικών παραδόσεων στο Κοσσυφοπέδιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk