Αυτό το όμορφο σπίτι 70 τ.μ.αποτελεί μέρος ενός συγκροτήματος του 1980 και είναι από τα πρώτα που κατασκευάστηκαν στην περιοχή της Φούρκας, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Με τις γειτονικές κατοικίες μοιράζεται έναν ευρύτερο κήπο, ενώ η θάλασσα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Οι ιδιοκτήτες Νάσος Γούλιος και Ρομίνα Οικονομίδου πρόσφατα αναδιαμόρφωσαν την κατοικία έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τριμελούς οικογένειάς τους. Το στυλ της διακόσμησης είναι αέρινο και καλοκαιρινό, με στοιχεία που παραπέμπουν στη γαλλική Ριβιέρα. Τα γήινα και ζεστά χρώματα, τα μοντέρνα και κομψά υλικά, τα λεπτομερή φινιρίσματα σε έπιπλα και διακοσμητικά και το λευκό που κυριαρχεί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά αποπνέουν αέρα λιτής πολυτέλειας.

Ως διακοσμήτρια, η Ρομίνα ανέλαβε να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τα διαθέσιμα τετραγωνικά της κατοικίας. Ξεκινώντας από τον κήπο, δημιούργησε μια τραπεζαρία και ένα καθιστικό με γωνιακό καναπέ, τα οποία φιλοξενούν την οικογένεια αρκετές ώρες της ημέρας. Προχωρώντας στο εσωτερικό, η ιδιοκτήτρια έδωσε ανάσα στους χώρους του ισογείου ενώνοντας την κουζίνα με το σαλόνι.

Το μπάνιο σε αυτό το επίπεδο αποτελεί, μετά την ανακαίνιση, το highlight του εξοχικού. Η ιδιοκτήτρια δημιούργησε τεχνητά την αίσθηση ότι στο δωμάτιο εισχωρεί ένας βράχος που χαρίζει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο WC, ενώ το γκρι και το λευκό ολοκληρώνουν την ατμοσφαιρική διακόσμησή του. Τα υπνοδωμάτια στον πρώτο όροφο επενδύθηκαν με ξύλινα δάπεδα σε λευκό χρώμα, ενώ οι ντουλάπες και τα κομοδίνα είναι σε ντεκαπέ λευκή απόχρωση.

Επειδή το σπίτι χρησιμοποιείται κυρίως τους θερινούς μήνες, το ζευγάρι επέλεξε έπιπλα από την Ελλάδα και το εξωτερικό που να εκφράζουν καλοκαιρινή διάθεση. Ξύλα ντεκαπέ, περασμένα με ειδικό λούστρο για την υγρασία, συνοδεύονται από βαμβακερά υφάσματα και αντικείμενα ντιζάιν. Για να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο οι εσωτερικοί χώροι, δημιουργήθηκαν διακριτικές αντιθέσεις με απαλό μπεζ στα δοκάρια, στις πόρτες, στα ντουλάπια της κουζίνας και στις ντουλάπες στα υπνοδωμάτια. Οι πίνακες και τα διακοσμητικά είναι από την γκαλερί της Ρόζυ Οικονομίδου στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα πρακτικά πάνελ καμουφλάρουν τα καλοριφέρ, που κάνουν το σπίτι κατοικήσιμο ακόμη και τον χειμώνα.