Τη βραδιά που συμπληρώθηκαν τα ζευγάρια των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ με την πρόκριση δηλαδή της Τσέλσι (2-1 τη Μπενφίκα) που θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης (5-2 τον ΑΠΟΕΛ) που θα συγκρουστεί με τη Μπάγερν Μονάχου, άρχισαν τα «mind games»!

Ο τεχνικός της Βασίλισσας κ. Ζοζέ Μουρίνιο στη μίνι – συνέντευξη που υποχρεούται να δώσει στον διάδρομο των αποδυτηρίων αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, υποστήριξε ότι «το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα στον τελικό, εμείς ή η Μπάγερν» θεωρώντας βέβαιη την πρόκριση της αιώνιας αντιπάλου της Βασίλισσας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. «Είμαι σίγουρος ότι θα προκριθεί επειδή είναι πολύ καλή ομάδα» συμπλήρωσε και αποχώρησε!

Σε αντίστοιχο επίπεδο κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του σούπερ σταρ των μαδριλένων Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σημείωσε ότι «ο ημιτελικός απέναντι στη Μπάγερν θα είναι πολύ δύσκολος. Δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι θα φτάσουμε στον τελικό, καθώς αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι ικανή να κερδίσει το τρόπαιο».

Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει στο Μόναχο τη Μπάγερν στις 17 Απριλίου και οκτώ ημέρες αργότερα θα υποδεχτεί τους βαυαρούς στον επαναληπτικό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Αν προκριθεί, τότε θα ξαναβρεθεί στη βαυαρική πρωτεύουσα έναν μήνα μετά την πρώτη εφετινή επίσκεψή της στην «Αλιάντς Αρένα» για τον τελικό της διοργάνωσης (19 Μαΐου).

Στον δεύτερο ημιτελικό η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα αναζητώντας τη ρεβάνς για τη χαμένη πρόκριση του 2009, που σημαδεύτηκε από την διαιτησία του νορβηγού Χέμινγκ Οβρεμπο.

«Εχουμε έναν λογαριασμό να κλείσουμε με τη Μπαρτσελόνα. Νομίζω βέβαια, ότι όλοι έχουν λογαριασμούς μαζί τους» είπε ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στον επαναληπτικό προημιτελικό με τη Μπενφίκα. «Η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και παραμένει. Εκείνο το ματς μας έχει στοιχειώσει, ωστόσο αυτή τη χρονιά τα πράγματα είναι διαφορετικά και πρέπει να προσπαθήσουμε να τους νικήσουμε» τόνισε ο έμπειρος διεθνής μέσος και κατέληξε:«Είναι αυτονόητο ότι το φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα, ωστόσο πιστεύουμε στους εαυτούς μας».

Οι ημιτελικοί της Τσέλσι με τη Μπαρτσελόνα είναι στις 18 Απριλίου στο Λονδίνο και στις 24 στη Βαρκελώνη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις 22 Απριλίου είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου», το αποτέλεσμα του οποίου είναι πολύ πιθανό να κρίνει και τον εφετινό τίτλο στην Πριμέρα Ντιβισιόν.