Το πολυαναμενόμενο «Girls», ένα εναλλακτικό «Sex and the City» από τον Τζουντ Απατοου και τη Λένα Ντάνχαμ, παρουσιάστηκε εχθές -Τετάρτη 4 Απριλίου- σε μια ειδική προβολή στη Νέα Υόρκη.

Ο λόγος για την νέα τηλεοπτική σειρά του HBO σε σενάριο και σκηνοθεσία της 25χρονης Λένα Ντάνχαμ (Tiny Furniture) και παραγωγή του Τζουντ Απατοου (Bridesmaids) που αφορά σε τέσσερις γυναίκες γύρω στα 20.

Οι νεαρές πρωταγωνίστριες Άλισον Γουίλιαμς, Ζόσια Μάμετ, Τζεμίμα Κιρκ και η ίδια η δημιουργός Λένα Ντάνχαμ, προσπαθούν να ανακαλύψουν το ποιες είναι, τι ζητούν από τη ζωή και πως θα το αποκτήσουν… και όλα αυτά με φόντο τη Νέα Υόρκη.

Οσο για εκείνους που σπεύδουν να την χαρακτηρίσουν ένα ακόμη «Sex and the City» ή ένα ακόμη «Gossip Girl» η νεαρή δημιουργός του απαντά: «Είναι λογικό να τα συγκρίνουν γιατί όλα αφορούν σε γυναίκες στη Νέα Υόρκη, αλλά αυτό είναι το μόνο κοινό, γιατί κατά τα άλλα αντιμετωπίζει εντελώς διαφορετικά τους προβληματισμούς της ζωής».

Και προσθέτει: «Επίσης, το Gossip Girl διερευνά τον κόσμο των εφήβων της υψηλής κοινωνίας της Ανατολικής Πλευράς του Μανχάταν και το Sex and the City αφορά σε γυναίκες που τα έχουν καταφέρει επαγγελματικά και αναζητούν την οικογενειακή ευτυχία. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα κενό ανάμεσα σε αυτά τα δύο που δεν έχει καλυφθεί».

Από το τρέιλερ της σειράς μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι πρόκειται για μια σειρά με διαφορετική σκηνοθετική ματιά, λιγότερο glamorous και μοδίστικο, που εμβαθύνει όμως περισσότερο σε σίγουρα πιο ρεαλιστικούς χαρακτήρες.

Να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση-πρεμιέρα της σειράς εκτός από τους δημιουργούς και τις νεαρές και απαστράπτουσες πρωταγωνίστριες, το παρών έδωσε και πλήθος σταρ.

Ανάμεσά τους οι ηθοποιοί Κλοέ Σεβινί, Κίρα Σέντγουικ, Κέβιν Μπέικον, Κλερ Ντέινς, Ολίβια Μουν, Στιβ Μπούσεμι και Τζο Άντερς, Λέσλι Μαν, το μοντέλο Τζενεβιέβ Μόρτον, ο παρουσιαστής του NBC News, Μπράιαν Γουίλιαμς-πατέρας της Άλισον Γουίλιαμς, μιας εκ των πρωταγωνιστριών- κ.α.