Ο Ματ Γκρόνινγκ, ο άνθρωπος που επινόησε και δημιούργησε τα αγαπημένα κίτρινα ανθρωπάκια απέκτησε το αστέρι του στη Λεωφόρο της Δόξας.

Σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε εχθές -Τρίτη 14 Φεβρουαρίου- ημέρα μάλιστα που συνέπεσε με την προβολή του 500ού επεισοδίου «The Simpsons», ο δημιουργό τους παρέλαβε το 2459ο αστέρι στην πιο διάσημη λεωφόρο του Χόλιγουντ.

Φανερά συγκινημένος αλλά και χαρούμενος ο Ματ Γκρόνινγκ πόζαρε αγκαλιά με τα δημιουργήματά του Χόμερ και Μπαρτ Σίμπσον, ενώ δέχτηκε τα χειροκροτήματα των θαυμαστών αλλά και πολλών φίλων από τον χώρο του θεάματος που έδωσαν το παρών στην αποκαλυπτήρια τελετή.

Ανάμεσά τους οι ηθοποιοί Νάνσι Καρτράιτ, Γιαρντλεϊ Σμιθ και Χανκ Αζάρια, οι οποίοι δανείζουν τις φωνές τους στους Μπαρτ Σίμπσον, Λίσα Σίμπσον και Μο αντίστοιχα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Ματ Γκρόνινγκ δημιούργησε την περίεργη οικογένεια των Σίμπσον, αντλώντας έμπνευση από την δική του οικογένεια -αντικαθιστώντας το όνομά του με το όνομα Μπαρτ. Οι Σίμπσον εντάχθηκαν αρχικά στο «The Tracey Ullman Show» στις 19 Απριλίου του 1987, ενώ στις 17 Δεκεμβρίου του 1989 απέκτησαν το δικό τους ημίωρο στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

Έπειτα από 23 επιτυχημένες σεζόν και 500 επεισόδια, το«The Simpsons» είναι αναμφισβήτητα η μακροβιότερη σειρά κινουμένων σχεδίων, ενώ έχει αποσπάσει δεκάδες βραβεία μεταξύ των οποίων, 27 «Primetime Emmy Awards», 27 «Annie Awards» και ένα Peabody Award.