Η ποίηση της Δευτέρας

Τακτικό μηνιαίο ραντεβού με την ελληνική και ξένη ποίηση δίνουν ο Κύκλος Ποιητών και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο. Στις ποιητικές συναντήσεις, που θα γίνονται τη δεύτερη Δευτέρα κάθε μήνα, από τις 7.00 μ.μ. ως τις 8:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, τηλ. 210 36 21 601, 210 36 16 674) θα γνωρίσουμε τη ζωή και το έργο έξι σημαντικών ελλήνων και ξένων ποιητών μέσα από αναγνώσεις ποιημάτων τους, εισηγήσεις κριτικών και ομοτέχνων και προβολή ντοκιμαντέρ και άλλου οπτικοακουστικού υλικού

Τακτικό μηνιαίο ραντεβού με την ελληνική και ξένη ποίηση δίνουν ο Κύκλος Ποιητών και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο. Στις ποιητικές συναντήσεις, που θα γίνονται τη δεύτερη Δευτέρα κάθε μήνα, από τις 7.00 μ.μ. ως τις 8:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, τηλ. 210 36 21 601, 210 36 16 674) θα γνωρίσουμε τη ζωή και το έργο έξι σημαντικών ελλήνων και ξένων ποιητών μέσα από αναγνώσεις ποιημάτων τους, εισηγήσεις κριτικών και ομοτέχνων και προβολή ντοκιμαντέρ και άλλου οπτικοακουστικού υλικού.

Το αφιέρωμα στην ποίηση ξεκινά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου. Τρεις σημαντικοί έλληνες μεταπολεμικοί ποιητές, ο Νάνος Βαλαωρίτης, ο Γιάννης Δάλλας και ο Τίτος Πατρίκιος, θα παρουσιαστούν στις πρώτες τρεις συναντήσεις και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους ακούσει να διαβάζουν ποιήματά τους και να συνομιλήσει μαζί τους.

Από τον Απρίλιο τη σκυτάλη παίρνουν τρεις ξένοι ποιητές του μοντερνισμού, δύο Βορειοαμερικανοί, ο Έζρα Πάουντ και ο Ουάλας Στίβενς, και ο Νοτιοαμερικανός Αργεντινός Χόρχε Λουίς Μπόρχες.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου: Νάνος Βαλαωρίτης
Εισηγήσεις: Μιχαήλ Μήτρας, Ελπίδα Πασαμιχάλη, Κώστας Σταθόπουλος

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου: Γιάννης Δάλλας
Εισήγηση: Γιώργος Μπλάνας

Δευτέρα 12 Μαρτίου: Τίτος Πατρίκιος
Εισήγηση: Αναστάσης Βιστωνίτης

Δευτέρα 9 Απριλίου: Έζρα Πάουντ
Εισήγηση: Γιώργος Μπλάνας

Δευτέρα 14 Μαΐου: Χόρχε Λουίς Μπόρχες
Εισήγηση: Δημήτρης Καλοκύρης

Δευτέρα 11 Ιουνίου: Ουάλας Στίβενς
Εισήγηση: Γιώργος Χουλιάρας
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk