H Walker Art Gallery του Λίβερπουλ δεν είναι ακριβώς η πιο επηρεαστική γκαλερί της Μεγάλης Βρετανίας. Παρόλαυτα έχει μεγάλη συλλογή και οι curators της θέλουν να την αποκαλούν εθνική πινακοθήκη του Βορρά. Εχει Ρέμπραντ, έχει Ντεγκά μέχρι και Gilbert & George θα δείτε αν την επισκεφθείτε. Τώρα έχει και Banksy.

Το έργο που εκτίθεται ανάμεσα σε έργα θρησκευτικής τέχνης του 17ου αιώνα είναι ένα γλυπτό. Λέγεται «Υψιστη Αμαρτία» και είναι η προτομή ενός καρδινάλιου με κομμένο πρόσωπο πάνω στο οποίο έχει μικρά πλακάκια. Όπως το βλέπεις είναι σαν τα πίξελ που βάζουν στην τηλεόραση σε αυτούς που θέλουν να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους. Το έργο θέλει να καυτηριάσει το σκάνδαλο παιδικής κακοποίησης από την καθολική εκκλησία. Ο ίδιος ο Banksy επικοινώνησε με την γκαλερί και τους είπε ότι τους το δίνει με δάνειο αορίστου χρόνου. «Μου αρέσουν τα πάντα στην Walker Art Gallery, τα έργα πριν από το 1800, η σύγχρονη τέχνη, η αγενής κοπέλα του καφέ. Και όταν έμαθα ότι ο κος Walker την είχε φτιάξει με λεφτά από μπίρες τότε έγινε η αγαπημένη μου» είπε στο BBC.

Αυτός ήταν ο δεύτερος Banksy των τελευταίων ημερών. Στο Λίβερπουλ ξανά, σε ένα τοίχο ενός πάρκινγκ, είχε κάνει αυτό το αεροπλανάκι που σχηματίζει μια καρδιά με τον καπνό του και ο κόσμος είχε πάλι χαρεί που το ανακάλυψε.