Ο Χιου Τζάκμαν συγκέντρωσε περισσότερα από $850.000 για φιλανθρωπικό σκοπό κατά την διάρκεια των παραστάσεών του στο Μπρόντγουεϊ.

Ο Αυστραλός ηθοποιός που αυτόν τον καιρό εμφανίζεται στο one-man σόου «Hugh Jackman: Back on Broadway» στη Νέα Υόρκη, συμμετέχει στην εκστρατεία Broadway Cares/Equity Fights Aids.

Κατά την διάρκεια των παραστάσεών του προέτρεψε το κοινό να προσφέρει όποιο χρηματικό ποσό μπορούσε για τους σκοπούς της εν λόγω εκστρατείας, ενώ ταυτόχρονα έβγαλε σε δημοπρασία τα T-shirts που έχει φορέσει κατά καιρούς στη θεατρική σκηνή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μπλούζες του διάσημου ηθοποιού είχαν μεγάλη ζήτηση και η τιμή της καθεμιάς άγγιξε το ποσό των $10.000.

Συγκεντρώνοντας μόνος του συνολικά περισσότερα από $850.000 αναγνωρίστηκε ως ο πιο σημαντικός από τους 53 συμμετέχοντες της εκστρατείας, στην ετήσια εκδήλωση «Gypsy of the Year Competition» που έγινε στο Manhattan’s New Amsterdam Theatre στις 6 Δεκεμβρίου του 2011.

Ο «23ος Gypsy of the Year Competition» συγκέντρωσε το μεγαλύτερο, όλων των εποχών, ποσό των $4.895.253 για την εκστρατεία «Broadway Cares/Equity Fights AIDS» χάρη στην ακούραστη προσπάθεια των 53 μελών του που αποτελούνται κυρίως από θεατρικές παραστάσεις του Μπροντγουεϊ.

Ο πρωταγωνιστής των ταινιών «Χάρι Πότερ», Ντάνιελ Ραντκλιφ συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση «Gypsy of the Year Competition» καθώς το μιούζικαλ «How to Succeed in Business Without Really Trying» στο οποίο είχε τον βασικό ρόλο συγκέντρωσε $325.935.